Οι ξένοι «ψάχνονται» για σπίτι στη Λακωνία!

Αυξημένη η ζήτηση για ακίνητα σε περιοχές του νομού

Σάββατο, 13 Ιούλιος 2019 08:32 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Οι ξένοι «ψάχνονται» για σπίτι στη Λακωνία!

Σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα κινείται το ενδιαφέρον για αγοραπωλησίες ακινήτων από ξένους στην Ελλάδα. Σύμφωνα με έρευνα της εφημερίδας «Ημερησίας», που δημοσιεύτηκε στο «Έθνος», οι παράγοντες της αυξημένης ζήτησης είναι η «χρυσή βίζα», οι χαμηλές τιµές των ακινήτων στην Ελλάδα, συγκριτικά µε τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και η ελκυστικότητα της χώρας µας ως προορισµού κατοικίας.

Ενδεικτικό της παραπάνω τάσης είναι ότι οι επενδύσεις από αλλοδαπούς αποτελούν την κινητήρια δύναµη της εγχώριας αγοράς κατοικίας, όπου οι τιµές αυξήθηκαν, κατά το πρώτο τρίµηνο της φετινής χρονιάς, σε ποσοστό 4%, σύµφωνα µε τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος.

Στην Πελοπόννησο, σύµφωνα µε την E-Real Estate, οµογενείς από τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τη Γερµανία και τη Βρετανία επενδύουν στην τοπική αγορά ακινήτων, µε τη «μερίδα του λέοντος» να καταλαμβάνουν παραθαλάσσιες περιοχές στο βόρειο τμήμα της περιφέρειας, όπως το Λουτράκι, το Κιάτο και το Βραχάτι.

Όμως, η Λακωνία δεν θα μπορούσε να βρίσκεται εκτός ενδιαφέροντος των ξένων για αγορά οικοπέδων και σπιτιών, με τη Μάνη, τη Μονεμβασιά και την Ελαφόνησο να βρίσκονται στις πρώτες θέσεις προτίμησης. Σύμφωνα με το «Έθνος», κυρίαρχη τάση αποτελούν οι επενδύσεις σε εκτάσεις γης, ενώ Γερµανοί και Ιταλοί «ψηφίζουν» Μάνη και Ελαφόνησο. Όπως φανερώνει η έρευνα για την περιοχής της Μονεµβασιάς, αλλοδαποί ενδιαφέρονται για αγορά σπιτιού -κυρίως- εντός της γραφικής καστροπολιτείας. Όσον αφορά το κόστος αγοράς; Μία κατοικία δύο υπνοδωµατίων 100 τµ εντός του κάστρου έχει τιμή 2.500 - 3.000 ευρώ / τµ, ενώ εκτός κάστρου η ζήτηση εστιάζεται σε ορεινά αγροτεµάχια με τιµές από 1.000 - 2.000 ευρώ / στρέμµα ή και εγκατελειμµένα παλαιά ακίνητα που χρήζουν ανακαίνισης.

Στη Μεσσηνία, λόγω του ξενοδοχειακού συγκροτήµατος «Costa Navarino», η αγορά ακινήτων προσελκύει οµογενείς από τις ΗΠΑ και τον Καναδά, ενώ η ζήτηση προέρχεται και από τη Σουηδία, την Ολλανδία και τη Φινλανδία. Το τίµηµα για ένα οικόπεδο τεσσάρων στρεµµάτων κοντά στη θάλασσα κυµαίνεται από 250.000 έως 300.000 ευρώ, ενώ στην Καλαµάτα, η τιµή πώλησης ενός διαµερίσµατος µε θέα στη θέα μπορεί να αγγίξει και τις  200.000 ευρώ.

Με πληροφορίες από εφημερίδα Έθνος

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος