Διεκδικούν δυναμικά κι εθνικά οι Λάκωνες ομογενείς!

Ψήφισμα εξέδωσε το συνέδριο της Παλλακωνικής Ομοσπονδίας

Πέμπτη, 11 Ιούλιος 2019 17:01 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Διεκδικούν δυναμικά κι εθνικά οι Λάκωνες ομογενείς!

Τον περασμένο Ιούνιο διεξήχθη το ετήσιο 71ο συνέδριο της Παλλακωνικής Ομοσπονδίας Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής-Καναδά. Όπως ενημερώνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, κ. Θεόδωρoς Παυλάκος, συζητήθηκαν αρκετά θέματα που απασχολούν την ομογένεια, ενώ επί τάπητος τέθηκαν και αρκετά εθνικά ζητήματα.

Μάλιστα, ο κ. Παυλάκος αναμένεται να βρίσκεται από την Παρασκευή (12/7) στη Λακωνία, όπου θα παραμείνει μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου, ενώ προγραμματίζονται  επαφές του με τοπικούς παράγοντες και φορείς.

Το ψήφισμα
Έχοντας ακούσει εισηγήσεις για σειρά ελληνικών εθνικών θεμάτων, η Ομοσπονδία καλεί την ελληνική ομογένεια να προχωρήσει σε μια νέα πορεία αφύπνισης και διακηρύσσει τα ακόλουθα:

«1) Ζητούμε την ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, που έγινε νόμος του κράτους με αντιδημοκρατικό τρόπο, χωρίς δημοψήφισμα, και κατά παράβαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

2) Απαιτούμε λύση του Κυπριακού με αποχώρηση των κατοχικών εφαρμογή των ευρωπαϊκών δημοκρατικών αρχών.

3) Ζητούμε την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας της Β. Ηπείρου και ειδικά του δικαιώματος της περιουσίας των. Αιτούμαστε την άσκηση βέτο από την ελληνική κυβέρνηση σε πιθανή αίτηση εισόδου της Αλβανίας στην Ε.Ε. εφόσον δεν έχουν κατοχυρωθεί αυτά τα δικαιώματα.

4) Θεωρούμε αυτονόητο δικαίωμα της Ελλάδας να ανακηρύξει Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) με κατάθεση των γεωγραφικών συντεταγμένων στο αρμόδιο γραφείο του ΟΗΕ.

5) Ζητούμε από την ελληνική κυβέρνηση να ενεργήσει υπέρ της προστασίας των ελληνικών θαλασσίων συνόρων από τα συνεχή ρεύματα λαθρομεταναστών και προσφύγων που έχουν αλλοιώσει βαθιά την ελληνική κοινωνία.

6) Θεωρούμε τον περιορισμό των παράνομων δράσεων του τουρκικού προξενείου της Ξάνθης - και ειδικά τον βίαιο εκτουρκισμό των Πομάκων - ως μέγα κίνδυνο για την ακεραιότητα της Ελλάδας.

7) Ζητούμε επιτέλους την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης».

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα