Έρχονται 4,5 εκατ. ευρώ για επενδύσεις στην Ανατολική Πελοπόννησο

Μέσω του προγράμματος Leader - Με έγκριση του Υπουργείου Αγρ. Ανάπτυξης και του Στ. Αραχωβίτη

Δευτέρα, 01 Ιούλιος 2019 13:36 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Έρχονται 4,5 εκατ. ευρώ για επενδύσεις στην Ανατολική Πελοπόννησο

Συμπληρωματική χρηματοδότηση ύψους 4.500.000 ευρώ για δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις στο Τοπικό Πρόγραμμα Leader της Ανατολικής Πελοποννήσου εγκρίθηκε από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τον υπουργό Σταύρο Αραχωβίτη, ύστερα από τεκμηριωμένο αίτημα της Αναπτυξιακής Πάρνωνα ΑΕ.    

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Αναπτυξιακής Πάρνωνα ΑΕ κ. Χαράλαμπος Λυσίκατος, δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας και ο πρόεδρος της Ε.Δ.Π κ. Σπύρος Φλώρος, εκ μέρους του ΔΣ και της Επιτροπής, εκφράζουν δημόσια τις ευχαριστίες τους στον κ. Σταύρο Αραχωβίτη.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι κκ Λυσίκατος και Φλώρος, «με τον κ. Αραχωβίτη από την αρχή της βουλευτικής του θητείας οικοδομήθηκαν σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης που οδήγησαν σε υποστήριξη όλων των ώριμων και τεκμηριωμένων θεμάτων της Εταιρείας. Ο υπουργός γνωρίζει από πρώτο χέρι λόγω επαγγελματικής του ενασχόλησης στην υποστήριξη του αγροτικού τομέα από πολλά χρόνια το έργο που επιτελείται στη περιοχή με δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις από τα Τοπικά Προγράμματα LEADER με σημαντικά οφέλη στην τοπική οικονομία, στη δημιουργία θέσεων απασχόλησης, στον τουρισμό, στις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων κλπ».

Μετά την παραπάνω έγκριση, θα εκδοθούν αποφάσεις ένταξης για 54 έργα συνολικού προϋπολογισμού 6.862.323,06 ευρώ. Ταυτόχρονα, ολοκληρώνεται η πρόσκληση των ιδιωτικών επενδύσεων με καταληκτική ημερομηνία την 28η Αυγούστου 2019, όπου αναμένεται επίσης μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον και η Εταιρεία θα αιτηθεί νέα χρηματοδότηση.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του Τοπικού Προγράμματος LEADER/CLLD ανέρχεται πλέον στα 16.200.000 ευρώ.

Με αφορμή την παραπάνω εξέλιξη ο κ. Λυσίκατος εκφράζει, επιπλέον, τις ευχαριστίες του «στους συναδέλφους δημάρχους και άλλους μετόχους για την άριστη συνεργασία, στα μέλη της Επιτροπής διαχείρισης του προγράμματος και στον πρόεδρο της κ. Σπυρίδωνα Φλώρο, στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΕΠ Περιφέρειας Πελοποννήσου για την πολύ καλή συνεργασία, στις Ειδικές Υπηρεσίες Διαχείρισης και Εφαρμογής ΠΑΑ 2014-2020 για την άμεση εξέταση και έγκριση του αιτήματος». Τέλος, ευχαριστεί «τον γενικό διευθυντή, τα στελέχη και το προσωπικό της Αναπτυξιακής Εταιρείας Πάρνωνα, οι οποίοι με τη δουλειά τους έχουν φέρει την Εταιρεία στη πρώτη γραμμή στη διαχείριση Τοπικών Προγραμμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης σε επίπεδο χώρας».


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος