«Χρυσό» λακωνικό ελαιόλαδο στην κορυφή του κόσμου με σφραγίδα ΕΑΣ! (ΦΩΤΟ)

Δύο μετάλλια απέσπασαν προϊόντα της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών σε διεθνή διαγωνισμό

Τρίτη, 11 Ιούνιος 2019 15:48 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Χρυσό» λακωνικό ελαιόλαδο στην κορυφή του κόσμου με σφραγίδα ΕΑΣ! (ΦΩΤΟ)

Δύο χρυσά βραβεία στον Διεθνή Διαγωνισμό Ελαιολάδου του Λονδίνου για το 2019 κέρδισε η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λακωνίας ΑΕ (London International Olive Oil Competition 2019), στην κατηγορία της οργανοληπτικής εξέτασης.

Ο αριθμός των δειγμάτων που συμμετείχαν στον διαγωνισμό ήταν 433 από 20 διαφορετικές χώρες που κρίθηκαν από 16 κριτές που προέρχονταν από 12 διαφορετικές χώρες όπως Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Τουρκία, Αυστραλία, , Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Ελβετία κλπ.

Οι συμμετοχές της ΕΑΣ Λακωνίας αφορούσαν:
- Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο με την εμπορική επωνυμία “DORIAN” ή «ΔΩΡΙΚΟ» που χρησιμοποιούμε εδώ και 25 χρόνια στην ελληνική αγορά αλλά και σε χώρες του εξωτερικού
- Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης ΛΑΚΩΝΙΑ (PGI LAKONIA), το οποίο έχει τοποθετηθεί στην αγορά της Νέας Υόρκης και σε delicatessen σημεία εμπορίας.

ΕΑΣ: «Ο διαγωνισμός αποτελεί
έμπρακτη επιβεβαίωση της προσπάθειας μας»
Σε ανακοίνωσή της η ΕΑΣ Λακωνίας επισημαίνει τα εξής: «Τα ελαιόλαδα που επέλεξε το χημείο της ΕΑΣ Λακωνίας για την τυποποίηση των δύο ετικετών που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, προήλθαν αποκλειστικά και μόνο από το νομό Λακωνίας και εδώ αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους Λάκωνες ελαιοκαλλιεργητές και ελαιοτριβείς.

Ο Διεθνής Διαγωνισμός του Λονδίνου αποτελεί έμπρακτη επιβεβαίωση της προσπάθειας που λαμβάνει χώρα στην ΕΑΣ Λακωνίας και έχει ως γνώμονα την προσήλωση στην ποιότητα και την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του λακωνικού ελαιολάδου. Είναι σίγουρο ότι η διάκριση αυτή θα συντελέσει στην αύξηση της αναγνωσιμότητας και ανταγωνιστικότητας του επώνυμου τυποποιημένου λακωνικού Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου».

Τα δύο βραβεία που απέσπασε η ΕΑΣ Λακωνίας

dorian

 

PGI Lakonia

Eνημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti