Ευαισθητοποίηση για την πρόληψη των πυρκαγιών στη Μάνη (ΦΩΤΟ)

Πρωτοπόρος ο Δήμος Αν. Μάνης

Παρασκευή, 24 Μάιος 2019 15:46 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ευαισθητοποίηση για την πρόληψη των πυρκαγιών στη Μάνη (ΦΩΤΟ)

Ο Δήμος Ανατολικής Μάνης είναι ένας από τους 83 δήμους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα από το Πυροσβεστικό Σώμα, από τους 395 συνολικά δήμους που έλαβαν την πρόσκληση, και διέθεσε το προσωπικό του ώστε εθελοντικά να συμμετάσχει στο «Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για την Πρόληψη και την Καταστολή Πυρκαγιών», το οποίο διοργανώθηκε από το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, έπειτα από δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Η εκπαιδευτική δράση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16/5 σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο εντός του κλειστού γυμναστηρίου Αρεόπολης από τον διοικητή της ΠΥ Γυθείου, Επιπυραγό κ. Κωνσταντίνο Γραφάκο, περιελάμβανε ζητήματα αντιμετώπισης πυρκαγιών, πυρασφάλειας, προληπτικής και οργανωμένης απομάκρυνσης κατοίκων και δασοπροστασίας.  Ολοκληρώθηκε με την πρακτική εκπαίδευση των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση σε κατάσβεσης πυρκαγιάς με χρήση φορητού πυροσβεστήρα,.   

Ο Δήμος Ανατολικής Μάνης καλύπτεται στα θέματα πυροπροστασίας από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αρεόπολης και τον Εθελοντικό Πυροσβεστικό Σταθμό Πετρίνας, τον οποίο χρηματοδοτεί στα λειτουργικά του έξοδα, την υλικοτεχνική υποδομή, την στέγαση  και τον εξοπλισμό εθελοντών πυροσβεστών. Με πολλούς τρόπους έχει δείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον του για την προστασία των πολιτών και των περιουσιών τους από την απειλή της πυρκαγιάς, που πολλές φορές έχει προκαλέσει καταστροφές.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα