Ακόλουθοι ξένων πρεσβειών γνώρισαν το λακωνικό επιχειρείν (ΦΩΤΟ)

Βάσεις για μελλοντικές συνεργασίες

Παρασκευή, 17 Μάιος 2019 14:53 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ακόλουθοι ξένων πρεσβειών γνώρισαν το λακωνικό επιχειρείν (ΦΩΤΟ)

Στο διάστημα 9-11 Μαΐου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στη Λακωνία, οικονομικών και εμπορικών ακολούθων ξένων πρεσβειών στην Ελλάδα, η οποία συνδιοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Λακωνίας και τον Οργανισμό “Enterprise Greece”, στο πλαίσιο των δράσεών τους για ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων. Στην αποστολή συμμετείχαν οι χώρες: Αργεντινή, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Κύπρος, Φιλανδία, Γερμανία, Ουγγαρία, Λετονία, Λιθουανία, Μαυροβούνιο, Μαρόκο, Ολλανδία, Πακιστάν,  Σλοβακία, Νότια Αφρική, Ουζμπεκιστάν και Ινδία. Επικεφαλής της αποστολής ήταν ο πρόεδρος του Οργανισμού “Enterprise Greece” Γρηγόρης Στεριούλης.

Πρώτος σταθμός της αποστολής ήταν η επιχείρηση “Mystras Grand Palace Resort and Spa” στο Παλαιολόγιο Μυστρά, όπου τους επισκέπτες καλωσόρισαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας Ιωάννης Παναρίτης, η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Αδαμαντία Τζανετέα και ο δήμαρχος Σπάρτης Ευάγγελος Βαλιώτης. Έγινε ξενάγηση στην επιχείρηση και ακολούθησε γευσιγνωσία λακωνικών προϊόντων από 14 επιχειρήσεις-μέλη του Επιμελητηρίου.  Στη συνέχεια στο Γύθειο πραγματοποιήθηκαν 300 Β2Β συναντήσεις μεταξύ των Ακολούθων και 19 επιχειρήσεων. Ταυτόχρονα, δόθηκε η δυνατότητα στα μέλη του Επιμελητηρίου να ενημερωθούν από τον Κώστα Παπαπαναγιώτου, αν. γεν. διευθυντή του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (ΟΑΕΠ), για τις ειδικές τιμές ασφάλισης των εξαγωγών που εξασφάλισε το Επιμελητήριο Λακωνίας για τα μέλη του και να παρακολουθήσουν σεμινάριο με θέμα «Τα σωστά βήματα για επιτυχημένες εξαγωγές».

Στο δείπνο της ίδια ημέρας, μετά τον χαιρετισμό του προέδρου του Επιμελητηρίου Ιωάννη Παναρίτη, μίλησε στην αποστολή ο πρόεδρος του Οργανισμού Enterprise Greece Γρηγόρης Στεριούλης, ενώ χαιρετισμό εκ μέρους του δημάρχου Αν. Μάνης απηύθυνε ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Τσιριγώτης. Ο πρόεδρος του Εξαγωγικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Πέτρος Μπλέτας παράθεσε συνοπτικά τα παραγόμενα λακωνικά προϊόντα και τις δυνατότητες εξαγωγής τους. Στην εκδήλωση υπογράφηκαν τα  σύμφωνα συνεργασίας του Επιμελητηρίου με τον Enterprise Greece και τον ΟΑΕΠ.

Τη Παρασκευή 10/5, η αποστολή επισκέφτηκε τις επιχειρήσεις «Orange Sparta», Αγροτικός Συνεταιρισμός Μολάων-Πακίων, Κ.Α.Σ.Ε.Λ.Λ-ΑΒΕΕ, “ΛΑΒΙΟΓΑΛ Κυριαζάκος ΑΒΕΕ” και ξεναγήθηκε στο κάστρο της Μονεμβασίας.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρα πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο ξενοδοχείο «Κινστέρνα» με θέμα την παρουσίαση του επενδυτικού προφίλ της Λακωνίας από τον Νίκο Στάμου της Διεύθυνσης Προσέλκυσης Επενδύσεων του “Enterprise Greece” και του εξαγωγικού προφίλ από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου και την εκπρόσωπο του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτα Νικολακάκου (νομική σύμβουλο του υπουργού). Ιδιαίτερη παρουσίαση για το ελαιόλαδο και τις ελιές πραγματοποίησε ο βραβευμένος επιχειρηματίας Γεώργιος Σακελλαρόπουλος και για το κρασί και την αναβίωση της ποικιλίας Μαλβάζια ο   Βύρων Βέρρας, εκπρόσωπος της εταιρίας «Γ. Τσιμπίδης Οινοποιητική Μονεμβασίας». Χαιρετισμό απηύθυνε εκ μέρους του περιφερειάρχη η περιφερειακή σύμβουλος Ματούλα Μπελεγρή και εκ μέρους του δημάρχου Μονεμβασίας η πρώην αντιδήμαρχος Μονεμβασίας Κατερίνα Τσαφατίνου.

Η τελευταία ημέρα της περιοδείας των ακολούθων περιλάμβανε επίσκεψη στις επιχειρήσεις, «ΑΛΕΑ ΑΒΕ», “Sparta Grourmet”, στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Επεξεργασίας Εσπεριδοειδών Α.Σ.Ε.Ε Αμυκλών «Λακωνία» και ξενάγηση στην καστροπολιτεία του Μυστρά.

Οι προσκεκλημένοι έμειναν με τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο για τα λακωνικά προϊόντα και τις δυνατότητες του Λακωνικού επιχειρείν, όσο και για τη φιλοξενία. Εκφράστηκε η πεποίθηση ότι δημιουργήθηκαν οι βάσεις για μελλοντικές συνεργασίες. Οι δυνατότητες και η αξία του λακωνικού επιχειρείν κέρδισαν τις εντυπώσεις.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών