Τις δράσεις του συνεχίζει και τον Μάιο ο «Δίαυλος»

Παρεμβάσεις στην εκπαίδευση

Σάββατο, 27 Απρίλιος 2019 11:04 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τις δράσεις του συνεχίζει και τον Μάιο ο «Δίαυλος»

Τις δράσεις του συνεχίζει και τον Μάιο η επιστημονική ομάδα του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας « ΔΙΑΥΛΟΣ» Ν. Λακωνίας σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ.

Οι δράσεις που έχουν προγραμματιστεί για τον επόμενο μήνα περιλαμβάνουν παρεμβάσεις στη Δευτεροβάθμια και Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, αλλά και τη δημιουργία Βιωματικών Ομάδων Γονέων.

Συγκεκριμένα:

Παρεμβάσεις στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Στο πλαίσιο της θεματικής εβδομάδας, το Κέντρο Πρόληψης Ν. Λακωνίας «Δίαυλος», μέσω των στελεχών του Παπαδοπούλου Ιωάννα – ψυχολόγο, Γκουντούνα Ασπασία και Καργάκου Κατερίνα – κοινωνικούς λειτουργούς, θα πραγματοποιήσει 3 δίωρες παρεμβάσεις στις Α΄, Β΄, & Γ΄ τάξεις του Γυμνασίου Παπαδιανίκων, στη θεματική των «Εξαρτήσεων». Συγκεκριμένα:
- Δευτέρα 6 Μαΐου: (2 ώρες σε κάθε τάξη, ταυτόχρονα) με τίτλο: «Να είναι κανείς μέλος της ομάδας ή να μην είναι;»
- Πέμπτη 9 Μαΐου: (2 ώρες σε κάθε τάξη, ταυτόχρονα) με τίτλο: «Επιλογές – Οινοπνευματώδη, κίνδυνος & προστασία»  και «Είναι σωστές οι αντιλήψεις, οι εντυπώσεις, οι πληροφορίες που έχεις;»
- Παρασκευή 10 Μαΐου: (2 ώρες σε κάθε τάξη, ταυτόχρονα)με τίτλο: «Μάθε για το κάπνισμα»

Παρεμβάσεις στη θεματική των εξαρτήσεων -  βασισμένες στο εκπαιδευτικό υλικό πρόληψης Δ/βάθμιας εκπαίδευσης «Ξέρω τι Ζητάω», θα γίνουν και στο Γυμνάσιο Σκάλας και ειδικότερα στα Β1΄και Β2΄καθώς και στο Α3΄τμήμα. Συγκεκριμένα:
- Τρίτη 14 Μαΐου: (2 ώρες σε έκαστο τμήμα, ταυτόχρονα)  με τίτλο: «Οινοπνευματώδη, κίνδυνος & προστασία» και «Είναι σωστές οι αντιλήψεις, οι εντυπώσεις, οι πληροφορίες που έχεις;»
- Πέμπτη 16  Μαΐου: (2 ώρες σε έκαστο τμήμα, ταυτόχρονα) με τίτλο: «Μάθε για το Κάπνισμα»

Παρεμβάσεις στην Πρωτοβάθμια  Εκπαίδευση
Την Πέμπτη 23 Μαΐου στις 10 το πρωί, οι Γκουντούνα Ασπασία, Παπαδοπούλου Ιωάννα και Καργάκου Κατερίνα, θα πραγματοποιήσουν σε συνεργασία με τη δ/ντρια του Δημοτικού σχολείου Ελαφονήσου κ. Χαραμή Αλεξάνδρα, 3 παράλληλες  δίωρες παρεμβάσεις σε όλες τις τάξεις του σχολείου στη θεματική: «Ενίσχυση της Αυτοεκτίμησης - Αυτοπεποίθησης».

Σε συνεργασία με την δ/ντρια του Νηπιαγωγείου Ελαφονήσου Σιδηροπούλου Ζωή θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24/5 και ώρα 10 το πρωί, παρέμβαση στα νήπια στη θεματική: «Ενίσχυση της Αυτοεκτίμησης - Αυτοεποίθησης» από την Γκουντούνα Ασπασία.

Τέλος, την Τρίτη 28/5 και ώρα 10 το πρωί, η Παπαδοπούλου Ιωάννα θα πραγματοποιήσει παρέμβαση στα νήπια του Νηπιαγωγείου Κοκκινόραχης – Αφισσού στη θεματική: «Αναγνώριση και Διαχείριση συναισθημάτων».

Παρεμβάσεις σε γονείς
Κατόπιν συνεργασίας με τον δ/ντή του Δημοτικού σχολείου Κάμπου Βοιών Μπόκο Μιχαήλ, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 Μαΐου και ώρα 6 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού σχολείου Κάμπου, ενημερωτική ομιλία προς του γονείς των παιδιών με θέμα: «Επικοινωνία μεταξύ Σχολείου – Οικογένειας», με ομιλήτρια την Καργάκου Κατερίνα.

Σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Ελαφονήσου, διοργανώνεται μια ομιλία ενημέρωσης - ευαισθητοποίησης προς τους γονείς σε θεματική που θα προταθεί από τους ίδιους τους γονείς και θα διεξαχθεί στην Αίθουσα Σκηνής του Δημοτικού σχολείου Ελαφονήσου, την Πέμπτη 23 Μαΐου και  ώρα 6 το απόγευμα, με εισηγήτρια την Καργάκου Κατερίνα

Επίσης, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου& 2ου Νηπιαγωγείου Μολάων και την πρόεδρό του Κομνηνού Σταματίνα, η κ. Παπαδοπούλου Ιωάννα, θα πραγματοποιήσει την Δευτέρα 27 Μαΐου και ώρα 6 το απόγευμα, στο χώρο του νηπιαγωγείου ομιλία στους γονείς των νηπίων, στη θεματική: «Ομαλή Μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό»

Με την ίδια θεματική, η Παπαδοπούλου Ιωάννα θα υποδεχθεί τους γονείς των νηπίων του 7ου Νηπιαγωγείου Σπάρτης την Τετάρτη 29 Μαΐου στις 6 το απόγευμα σε συνεργασία με την προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου.

Τέλος, η Παπαδοπούλου Ιωάννα, την Παρασκευή 31 Μαΐου και ώρα 6 το απόγευμα, θα βρίσκεται στο Νηπιαγωγείο της Αγγελώνας, όπου σε συνεργασία με την δ/ντρια του Νηπιαγωγείου Κληρονόμου Φωτεινή, θα μιλήσει στους γονείς για τα «Παιχνίδια Επικοινωνίας Γονέων – Παιδιών»

Βιωματικές Ομάδες Γονέων
Η βιωματική ομάδα θετών γονέων, η οποία υλοποιήθηκε κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ Οκτωβρίου 2017 με Ιανουάριο 2018, συνεχίζει τις εργασίες της, με ένα ακόμη follow up τεσσάρων (4) συναντήσεων. Η ομάδα θα συναντηθεί τον Απρίλιο στο Κέντρο Πρόληψης «ΔΙΑΥΛΟΣ», τις ακόλουθες Τετάρτες 08 & 22 Μαΐου  2019 και ώρες: 5:00 – 8:00 το απόγευμα.
Συντονίστριες της ομάδας, θα είναι και πάλι, οι κες Παπαδοπούλου Ιωάννα- Ψυχολόγος και Γκουντούνα Ασπασία – Κοινωνική Λειτουργός.

Ταυτόχρονα συνεχίζονται:
- Η Ομάδα Γονέων της Νεαπόλεως που υλοποιεί η κ. Καργάκου Κατερίνα και υπολογίζεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Μαΐου
- Η Ομάδα Προσωπικής Ανάπτυξης που υλοποιεί η κ. Γκουντούνα Ασπασία στο Κατηχητικό Ενηλίκων της Ενορίας Αγ. Δημητρίου Τσεραμιού, σε συνεργασία με τον ιερέα & κατηχητή π. Λάτση Παναγιώτη.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα