Ενεργειακό κλειστό γυμναστήριο με «σφραγίδα» του Δ. Σπάρτης

Γενναία χρηματοδότηση από το Υπ. Οικονομίας ύψους 995.000 ευρώ - Οι εργασίες που θα υλοποιηθούν

Τετάρτη, 24 Απρίλιος 2019 12:29 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ενεργειακό κλειστό γυμναστήριο με «σφραγίδα» του Δ. Σπάρτης

Μεταξύ των 51 προτάσεων που εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης για χρηματοδότηση παρεμβάσεων ενεργειακής απόδοσης σε κλειστά γυμναστήρια βρίσκεται ο Δήμος Σπάρτης, όπως ενημερωθήκατε από τον «Λακωνικό Τύπο» από τη Μ. Τρίτη (23/4). Ειδικότερα, αξιολογήθηκε θετικά για  χρηματοδότηση με το ποσό των 994.517,77 ευρώ από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, για την ενεργειακή αναβάθμιση του κλειστού γυμναστηρίου της λακωνικής πρωτεύουσας.

Η πρόταση υποβλήθηκε από τον Δήμο Σπάρτης στις 10/5/2018, στο πλαίσιο της αριθ. πρωτ. οικ. 12594/23-11-2017 Πρόσκλησης: «Ενεργειακή αναβάθμιση Δημοσίων Κτιρίων-Δράσεις Ενεργειακής Αναβάθμισης και Εξοικονόμησης Ενέργειας και Αξιοποίησης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας σε Αθλητικές Εγκαταστάσεις», της Ειδ. Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη», του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης (ΕΠ ΥΜΕΠΕΡΑΑ).

Ήδη από την έκδοση της πρόσκλησης, ο Δήμος Σπάρτης προέβη σε συντονισμένες  ενέργειες για την εκπόνηση της μελέτης -η  οποία συντάχθηκε στα πλαίσια προγραμματικής συνεργασίας με την Αναπτυξιακή Πάρνωνα και παρελήφθη στις 18/4/2018- στην  προετοιμασία του φακέλου χρηματοδότησης έργου σε συνεργασία με τον Αθλητικό Οργανισμό Δήμου Σπάρτης και την έγκαιρη υποβολή της αίτησης χρηματοδότησης.

Υποβλήθηκε η αρ. πρωτ. 9013/10-5-2018 αίτηση χρηματοδότησης για το έργο: «Ενεργειακή αναβάθμιση κλειστού δημοτικού γυμναστηρίου Σπάρτης», η οποία και αξιολογήθηκε θετικά.

Σκοπός του έργου είναι η μείωση των ενεργειακών αναγκών του κτιρίου. Με τις επεμβάσεις που θα γίνουν προβλέπεται η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου με: α) ενίσχυση του φέροντος οργανισμού του κτιρίου, β) αντικατάσταση του πάνελ της στέγης με νέα θερμομονωτικά επαρκή, γ) αντικατάσταση των κουφωμάτων και των υαλοπινάκων με νέα πιστοποιημένα υψηλής ενεργειακής απόδοσης, δ) προσθήκη θερμομόνωσης επί του κελύφους, ε) αντικατάσταση του συστήματος θέρμανσης - κλιματισμού - αερισμού - ζεστού νερού χρήσης, στ) αντικατάσταση των λαμπτήρων με νέους χαμηλής ενεργειακής στάθμης και συστήματα αυτοματισμού και εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ με σκοπό τον ενεργειακό συμψηφισμό (net metering). Ταυτόχρονα οι επεμβάσεις αφορούν και εργασίες για την εξυπηρέτηση αθλητών με κινητικά προβλήματα (ΑΜΕΑ), αλλά και μικρή αναδιάταξη των κερκίδων των θεατών για την ασφαλή διαφυγή τους σε περίπτωση κινδύνου.

Σε ανακοίνωσή του ο Δ. Σπάρτης αναφέρει τα εξής: «Η “γενναία” χρηματοδότηση του κλειστού γυμναστηρίου Σπάρτης πρόκειται να επιφέρει απτά αποτελέσματα, μεγιστοποιώντας την ενεργειακή απόδοσή του. Η Δημοτική Αρχή αποδεικνύει πως η προγραμματισμένη και συστηματική αναζήτηση και αξιοποίηση “έξυπνων” χρηματοδοτικών εργαλείων, αντισταθμίζει την έλλειψη Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων και συμβάλλει ουσιαστικά στην επέκταση των υποδομών, με έμφαση στην προκειμένη περίπτωση, στο περιβάλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη».

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα