«Κηρύσσω πανστρατιά για μια εκκωφαντική νίκη» (ΦΩΤΟ)

Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Λακωνία

Παρασκευή, 05 Απρίλιος 2019 19:15 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Κηρύσσω πανστρατιά για μια εκκωφαντική νίκη» (ΦΩΤΟ)

«Βρίσκομαι στον όμορφο τόπο σας για να μεταφέρω αυτό το μήνυμα της νίκης που βροντοφωνάζει σήμερα ολόκληρη η χώρα. Ένα μήνυμα νίκης το οποίο δεν θα αποτυπωθεί μόνο στην εθνική κάλπη, στην κάλπη των ευρωεκλογών, αλλά και στην περιφερειακή κάλπη». Αυτά διεμήνυσε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής του κόμματος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μιλώντας σε κομματική εκδήλωση στη Σπάρτη την Πέμπτη 4/4 επανέλαβε ότι οι ευρωεκλογές μετατρέπονται σε δημοψήφισμα λύτρωσης και αισιοδοξίας και υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχουν περιθώρια για ίσες αποστάσεις και χαλαρή ψήφο».

«Θέλω από εδώ από τη Λακωνία που είναι από τα κάστρα της ΝΔ, που παρέμεινε γαλάζια όταν η χώρα άλλαζε χρώμα, να κηρύξω την πανστρατιά ώστε το μήνυμα να είναι εκκωφαντικό για να γίνουν οι ευρωεκλογές το σκαλοπάτι για τον τελικό στόχο, μία εκκωφαντική νίκη στις εθνικές εκλογές», σημείωσε.

Περιγράφοντας τους στόχους του είπε ότι για τις ευρωεκλογές είναι η καθαρή, ισχυρή νίκη τη ΝΔ που δεν θα αμφισβητείται, για τις περιφερειακές, όσο το δυνατόν περισσότερες Περιφέρειες στη ΝΔ και αν είναι δυνατόν καμία Περιφέρεια στον ΣΥΡΙΖΑ και για τις τοπικές, εκλογή δημάρχων στις μεγάλες πόλεις και όπου αλλού υπάρχουν συνδυασμοί που στηρίζονται από τη ΝΔ. Επέστησε δε την προσοχή στα τοπικά στελέχη ότι οι όποιες διαφωνίες τοπικού χαρακτήρα δεν πρέπει να έχουν επιπτώσεις στις ευρωεκλογές και στις εθνικές. «Και θέλω με την ευκαιρία αυτή και εδώ στη Λακωνία να επαναλάβω κάτι που αφορά στις δημοτικές εκλογές. Θα επιλέξετε τελικά εσείς ποιον θεωρείτε ότι είναι ο καλύτερος Δήμαρχος για να ρυθμίσετε τα του τόπου σας. Εμείς έχουμε τις προτιμήσεις μας. Κάπου τις έχουμε εκφράσει, κάπου δεν τις έχουμε εκφράσει, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θέλω και δεν μπορώ να επιτρέψω οι όποιες εσωτερικές έριδες, διαφωνίες, θεμιτές και κατανοητές πάντα που αφορούν τα δημοτικά να έχουν επιπτώσεις στην εθνική κάλπη και στην κάλπη των ευρωεκλογών. Εκεί πάμε όλοι ενωμένοι σαν μία γροθια».

Ασκώντας δριμεία κριτική στο πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο επικεφαλής της ΝΔ σημείωσε πως «ο κύκλος του κ. Τσίπρα κλείνει μέσα σε ένα κλίμα θλίψης, στεναχώριας και απογοήτευσης», ενώ «θύμισε τα τέσσερα πράγματα που δεν πρέπει να ξεχνά κανείς από την διακυβέρνηση Τσίπρα»:
-το πρώτο είναι ότι σας κορόιδεψε, σας εξαπάτησε το 2015, υπήρξε ο πρωθυπουργός της μεγάλης απάτης
-το δεύτερο είναι οι φόροι στους οποίους έπνιξε την ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα τη μεσαία τάξη, υπερφορολόγησε τους πάντες για να μοιράσει επιδόματα σε εκλογικές πελατείες
-το τρίτο αφορά την Συμφωνία των Πρεσπών όπου ο κ. Τσίπρας είπε ναι εκεί όπου όλοι οι άλλοι είπαν όχι
-το τέταρτο είναι γιατί δίχασε την ελληνική κοινωνία και βούλιαξε την πολιτική ζωή στην λάσπη».

Μάλιστα κατηγόρησε την κυβέρνηση για ιδεοληψία και εχθρότητα απέναντι στις επενδύσεις, φέρνοντας σαν παράδειγμα το μπλοκάρισμα από το ΚΑΣ στον Πειραιά μίας επένδυσης δεκάδων εκατομμυρίων. «Εμείς θα προχωρήσουμε σαν οδοστρωτήρες, σαρώνοντας όλα τα εμπόδια για να προσελκύσουμε επενδύσεις», είπε με έμφαση.

Ωστόσο, ο Κυρ. Μητσοτάκης σημείωσε πως το μήνυμα που επιθυμεί να μεταφέρει είναι μήνυμα ενότητας, καθώς όπως επεσήμανε «πρέπει να αφήσουμε πίσω την περίοδο του διχασμού και να προχωρήσουμε ενωμένοι».

Όχι στον στείρο εθνικισμό
«Όσο και αν κάποιοι χειροκροτούν για τις δήθεν εθνικές του επιτυχίες, εσείς ξέρετε ότι ο κ. Τσίπρας πέφτει αλλά τα προβλήματα που κληροδοτεί με την Συμφωνία μένουν… Ο κ. Τσίπρας περπατάει πιο άνετα στα Σκόπια από ότι περπατάει στην Θεσσαλονίκη. Μου έκανε εντύπωση ότι ταξίδεψε στα Σκόπια την ημέρα που ο Κώστας Καραμανλής είχε πει το όχι στο Βουκουρέστι. Προσβάλλει την νοημοσύνη μας, τις ευαισθησίες μας και τα πατριωτικά μας αισθήματα. Μας προσβάλει όταν λέει ότι όποιοι αντιδρούμε είμαστε, εθνικιστές, ακροδεξιοί λαϊκιστές. Όχι κ. Τσίπρα είμαστε πραγματικοί πατριώτες που θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να μην παραχαράσσεται η ιστορία μας και η ιστορία της Μακεδονίας μας». Αυτά ανέφερε ο επικεφαλής της ΝΔ αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ωστόσο έκανε διάκριση ανάμεσα στον στείρο εθνικισμό και στον υγιή πατριωτισμό, στους ψευτοπατριώτες που φωνάζουν και διαδηλώνουν δίχως αντίκρυσμα, και στους πραγματικούς πατριώτες που υπερασπίζονται θέσεις και απόψεις απέναντι στα προβλήματα.

Απαντώντας στις αιτιάσεις του πρωθυπουργού για συμπόρευση της ΝΔ με την ακροδεξιά είπε «δεν είμαστε εμείς που κυβερνήσαμε με τον κ. Καμμένο για τέσσερα χρόνια και δεν συμπράξαμε με τις δυνάμεις του λαϊκισμού και του εθνικισμού για να μείνουμε μερικούς μήνες ακόμη στην εξουσία».

Αναφέρθηκε στην σημασία των ευρωεκλογών λέγοντας ότι την επόμενη ημέρα θα πρέπει να υπάρχει μία ισχυρή ΝΔ για να μπορέσει να διαπραγματευθεί μικρότερα πλεονάσματα για να ανασάνει η οικονομία, να εξασφαλίσουμε περισσότερους πόρους για τους αγρότες και για την φύλαξη των συνόρων μας, γιατί «η θάλασσα έχει σύνορα που πρέπει να φυλάσσονται, η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι».

Νίκη στον Νίκα
Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον υποψήφιο της ΝΔ για την Περιφέρεια Πελοποννήσου λέγοντας «Είμαι εδώ για να δώσουμε νίκη στον Παναγιώτη Νίκα, έναν άξιο και αποτελεσματικό αυτοδιοικητικό άνδρα που άλλαξε την όψη της Καλαμάτας και θα αλλάξει και την όψη της Πελοποννήσου». Γενικότερα σημείωσε, είναι σημαντικό να εκλεγούν παντού περιφερειάρχες από τη ΝΔ που θα έχουν συναντίληψη και την καλύτερη συνεργασία με την κεντρική διοίκηση.

Τέλος ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε: «Η ψήφος λοιπόν στις 26η Μαΐου θα είναι ταυτόχρονα μια ψήφος αποδοκιμασίας στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ταυτόχρονα θα είναι και μια ψήφος επιδοκιμασίας και επιβράβευσης της Νέας Δημοκρατίας. Και για αυτό και σήμερα εδώ από τη Λακωνία, από τη Σπάρτη, όπως το κάνω σε κάθε γωνιά της Ελλάδος -γιατί όπως βλέπετε δεν έχω σταματήσει να γυρνώ την Ελλάδα, αύριο θα βρεθώ στην Αιτωλοακαρνανία και θα γυρίσουμε και θα ξανά γυρίσουμε όλη την Ελλάδα και θα πάμε σε κάθε πόλη, σε κάθε χωριό να μεταφέρουμε το μήνυμα της νίκης- θέλω να κηρύξω πανστρατιά νίκης. Και θέλω να σας ζητήσω να θυμηθούμε, αγαπητέ Θανάση, ότι η Λακωνία ήταν και παραμένει πάντα ένα από τα ισχυρά κάστρα της Νέας Δημοκρατίας. Ένα κάστρο που κράτησε την Παράταξη όρθια, που παρέμεινε γαλάζιο όταν όλη η άλλη χώρα άλλαζε χρώμα».

φωτό: ManiNews.gr

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα