Στη Μονεμβασιά παρουσιάστηκαν οι δράσεις για ανταγωνιστικότητα και επιχειρηματικότητα

Από το Επιμελητήριο Λακωνίας

Τετάρτη, 03 Απρίλιος 2019 09:02 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στη Μονεμβασιά παρουσιάστηκαν οι δράσεις για ανταγωνιστικότητα και επιχειρηματικότητα

Τις δράσεις του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ), «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας για μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις» και «Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας Εμπόριο - Εστίαση – Εκπαίδευση», παρουσίασε το Επιμελητήριο Λακωνίας σε συνεργασία με τη Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος – Πελοποννήσου – Ηπείρου και Ιονίων Νήσων, εταίρο του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα (ΕΦΕΠΑΕ). Η παρουσίαση έγινε σε ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στις 13/3 στο ξενοδοχείο «Λαζαρέτο» στη Μονεμβάσια και στην οποία συμμετείχε πλήθος επιχειρήσεων.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωάννης Παναρίτης, απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους και πριν παραδώσει το λόγο στους ομιλητές,  ευχαρίστησε την κ. Μάγδα Πετροπούλου, διευθύντρια της Διαχειριστικής  που για ακόμα μια φορά ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Επιμελητηρίου Λακωνίας.

Την παρουσίαση ξεκίνησε ο κ. Λουκάς Σπηλιόπουλος, στέλεχος της Διαχειριστικής ο οποίος ανέλυσε τη δράση «Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας Εμπόριο - Εστίαση – Εκπαίδευση» με στόχο την ενημέρωση του κοινού και τον εντοπισμό αποριών. Στη συνέχεια επεσήμανε τα σημεία που οφείλουν οι ενδιαφερόμενοι να προσέξουν κατά την υποβολή του ηλεκτρονικού φακέλου της πρότασής τους.

Στη συνέχεια της εκδήλωσης η κ.α Ιφιγένεια Τσούκα, στέλεχος της Διαχειριστικής παρουσίασε τη δράση  «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας για μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις»,  τόνισε τις ιδιαιτερότητες του προγράμματος και επισήμανε τον τρόπο υποβολής των δικαιολογητικών. Επίσης, ανέλυσε τις διαφοροποιήσεις μεταξύ των δύο προγραμμάτων.

Μετά το τέλος της παρουσίασης των δράσεων έγινε συζήτηση για το περιεχόμενό τους ανάμεσα στα στελέχη της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και τους επιχειρηματίες και επιλύθηκαν απορίες σχετικά με την υποβολή προτάσεων.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών