Στις πληγείσες περιοχές του Ταϋγέτου ο υπουργός Εσωτερικών (VIDEO)

Τρίτη, 02 Απρίλιος 2019 16:18 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στις πληγείσες περιοχές του Ταϋγέτου ο υπουργός Εσωτερικών (VIDEO)

Τις περιοχές του Ταϋγέτου που επλήγησαν το τελευταίο διάστημα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα επισκέφθηκε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος ενημερώθηκε για την πορεία των έργων αποκατάστασης των ζημιών, τα οποία ξεκίνησαν με την άμεση χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Ο κ. Χαρίτσης συζήτησε για τα προβλήματα που υπάρχουν στη λαϊκή συνέλευση των κατοίκων, ενώ μετά από αίτημα του Δήμου Καλαμάτας ζήτησε από τον γενικό γραμματέα  Πολιτικής Προστασίας να παραταθεί ο χρόνος κήρυξης της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ώστε να ολοκληρωθούν τα έργα με ταχύτερους ρυθμούς.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι «στόχος είναι η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των χρηματοδοτήσεων, προκειμένου να αποκατασταθούν με μόνιμο τρόπο τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή, ως προς την διαχείριση των υδάτων και τις κατολισθήσεις, που έχουν προκληθεί και όχι να γίνονται έργα, τα οποία αποτελούν απλώς «μπαλώματα» και δεν επιλύουν συνολικά το πρόβλημα».

Για την αντιμετώπιση των πρόσφατων καταστροφών, το Υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε άμεσα έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 400.000 ευρώ, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι τον Αύγουστο του 2018 η Περιφέρεια Πελοποννήσου είχε ενισχυθεί με 3 εκατ. ευρώ για τεχνικά έργα συντήρησης και οδικής ασφάλειας στην οδό Καλαμάτας – Σπάρτης. Επιπλέον, άλλα 3 εκατ. ευρώ είχαν εγκριθεί τον Απρίλιο του 2018 στο Δήμο Καλαμάτας, για την αποκατάσταση του κύριου οδικού δικτύου του Ταΰγετου, που συνδέει τις τοπικές κοινότητες και είχε υποστεί σημαντικές ζημιές από τη θεομηνία του Σεπτεμβρίου του 2016.

Δείτε τις δηλώσεις του Αλ. Χαρίτση στο παρακάτω video

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα