Παράταση για την κτηματαγράφηση δίνεται στη Λακωνία

Απέδωσαν οι πιέσεις του τοπικού ΤΕΕ

Τρίτη, 02 Απρίλιος 2019 13:16 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Παράταση για την κτηματαγράφηση δίνεται στη Λακωνία

Νέα παράταση αναμένεται να δώσει τις επόμενες ημέρες το Κτηματολόγιο σε 19 νομούς της χώρας (ανάμεσα στους οποίους και η Λακωνία), τη στιγμή που το πρόγραμμα  κτηματογράφησης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Μέχρι τις 18 Μαρτίου είχαν υποβληθεί γύρω στις 700.000 δηλώσεις ακινήτων, εκ των οποίων το 13% έγινε ηλεκτρονικά μέσω της σχετικής εφαρμογής του Κτηματολογίου, σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του αθηναϊκού Τύπου, για την Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας πρόκειται να δοθεί παράταση για την υποβολή δηλώσεων κτηματογράφησης έως 21 Μαΐου 2019. Η προθεσμία για τους κατοίκους εξωτερικού λήγει στις 8 Ιουλίου 2019. Σημειώνεται ότι η αρχική προθεσμία για την κτηματογράφηση έληγε στις 8 Απριλίου 2019 για τον νομό Λακωνίας.

Η παράταση στην υποβολή δηλώσεων αποτελεί δικαίωση και για το παράρτημα Λακωνίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ), καθώς υπενθυμίζεται ότι στα μέσα Μαρτίου, ο πρόεδρος του λακωνικού παραρτήματος κ. Θεόδωρος Βερούτης είχε επισημάνει την ανάγκη παράτασης στη κτηματογράφηση, με επιστολή του προς το «ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ & ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΑΕ». Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «ο προβληματισμός μας, για τα στενά χρονικά περιθώρια της υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησιών προς κτηματογράφηση, όπως αυτός είχε εκφραστεί και  κατά τη διάρκεια των ενημερωτικών εκδηλώσεων, που πραγματοποιήθηκαν από κοινού με την ανάδοχο εταιρία κτηματογράφησης, αποδεικνύεται -προϊόντος του χρόνου- απόλυτα βάσιμος και καθιστά επιτακτική την ανάγκη για παράταση της προθεσμίας υποβολής των σχετικών δηλώσεων». Ο κ. Βερούτης επικαλείτο εγγενείς αλλά και έκτακτους λόγους, «που καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη την τήρηση των προθεσμιών, ζητάμε να δοθεί ικανή χρονική παράταση στη διαδικασία υποβολής των δηλώσεων ιδιοκτησιών προς Κτηματογράφηση, χωρίς πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση των πολιτών, ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη ροή της διαδικασίας και να αποφευχθούν πιθανά λάθη ή παραλείψεις λόγω περιορισμένου διαθέσιμου χρόνου».

Ειδικότερα, η υποβολή αιτήσεων κτηματογράφησης στην παρούσα φάση του Κτηματολογίου αφορά τις εξής περιοχές της Λακωνίας:

A) ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ

Β) ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ

Γ) Από τον Δήμο ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ οι προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ: ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΑΙΓΙΩΝ, ΑΛΙΚΩΝ, ΑΝΩ ΜΠΟΥΛΑΡΙΩΝ, ΑΡΕΟΠΟΛΕΩΣ, ΒΑΘΕΙΑΣ, ΓΕΡΟΛΙΜΕΝΟΣ, ΔΙΡΟΥ, ΔΡΟΣΟΠΗΓΗΣ, ΔΡΥΜΟΥ, ΕΞΩ ΝΥΜΦΙΟΥ, ΚΑΛΥΒΙΩΝ, ΚΑΡΒΕΛΑ, ΚΑΡΥΟΥΠΟΛΕΩΣ, ΚΟΙΤΑΣ, ΚΟΚΚΑΛΑΣ, ΚΟΝΑΚΙΩΝ, ΚΟΤΡΩΝΑ, ΚΟΥΝΟΥ, ΚΡΗΝΗΣ, ΛΑΓΙΑΣ, ΛΥΓΕΡΕΑ, ΜΑΡΑΘΕΑΣ, ΜΕΛΙΤΙΝΗΣ, ΜΥΡΣΙΝΗΣ, ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ, ΟΙΤΥΛΟΥ, ΠΑΛΑΙΟΒΡΥΣΗΣ, ΠΕΤΡΙΝΑΣ, ΠΛΑΤΑΝΟΥ, ΠΡΟΣΗΛΙΟΥ, ΠΥΡΡΙΧΟΥ, ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ, ΣΚΑΜΝΑΚΙΟΥ, ΣΚΟΥΤΑΡΙΟΥ, ΤΣΙΚΚΑΛΙΩΝ, ΧΩΣΙΑΡΙΟΥ

Δ) Από τον Δήμο ΕΥΡΩΤΑ οι προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ: ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΖΑΡΑΚΟΣ, ΑΛΕΠΟΧΩΡΙΟΥ, ΑΠΙΔΕΑΣ, ΒΑΣΙΛΑΚΙΟΥ, ΓΕΡΑΚΙΟΥ, ΓΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ, ΔΑΦΝΙΟΥ, ΕΛΟΥΣ, ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, ΚΑΡΙΤΣΗΣ, ΚΡΕΜΑΣΤΗΣ, ΚΡΟΚΕΩΝ, ΝΙΑΤΩΝ

Ε) Από τον Δήμο ΣΠΑΡΤΗΣ οι προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ: ΑΓΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ, ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ, ΑΓΟΡΙΑΝΗΣ, ΑΓΡΙΑΝΩΝ, ΑΛΕΥΡΟΥΣ, ΑΜΥΚΛΩΝ, ΑΝΑΒΡΥΤΗΣ, ΑΝΩΓΕΙΩΝ, ΑΡΝΗΣ, ΒΑΜΒΑΚΟΥΣ, ΒΑΡΒΙΤΣΗΣ, ΒΑΣΑΡΑ, ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ, ΒΟΡΔΟΝΙΑΣ, ΒΟΥΤΙΑΝΩΝ, ΒΡΕΣΘΕΝΩΝ, ΓΕΩΡΓΙΤΣΙΟΥ, ΓΚΟΡΙΤΣΑΣ, ΓΟΡΑΝΩΝ, ΔΑΦΝΗΣ, ΘΕΟΛΟΓΟΥ, ΚΑΛΛΟΝΗΣ, ΚΑΛΥΒΙΩΝ ΣΟΧΑΣ, ΚΑΡΥΩΝ, ΚΑΣΤΟΡΕΙΟΥ, ΚΕΦΑΛΑ, ΚΟΝΙΔΙΤΣΗΣ, ΛΕΥΚΟΧΩΜΑΤΟΣ, ΛΟΓΓΑΣΤΡΑΣ, ΛΟΓΚΑΝΙΚΟΥ, ΞΗΡΟΚΑΜΠΙΟΥ, ΠΑΛΑΙΟΠΑΝΑΓΙΑΣ, ΠΕΛΛΑΝΑΣ, ΠΕΡΙΒΟΛΙΩΝ, ΠΛΑΤΑΝΑΣ, ΠΟΛΟΒΙΤΣΗΣ, ΠΟΤΑΜΙΑΣ, ΣΕΛΛΑΣΙΑΣ, ΣΚΟΥΡΑΣ, ΣΟΥΣΤΙΑΝΩΝ, ΣΠΑΡΤΙΑΣ, ΤΡΑΠΕΖΑΝΤΗΣ, ΤΡΥΠΗΣ, ΧΡΥΣΑΦΩΝ.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχει διενεργηθεί η διαδικασία κτηματογράφησης για περιοχές του Δήμου Σπάρτης (Μαγούλα, Μυστράς, Άγιος Ιωάννης, Παρόρι, Κλαδάς και Αφυσσού), του Γυθείου, του Λαγίου Κροκεών και της Σκάλας.

Η δήλωση υποβάλλεται στο αρμόδιο γραφείο κτηματογράφησης που βρίσκεται στη Σπάρτη (Όθωνος Αμαλίας 107). Η δήλωση μπορεί να υποβληθεί και ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα του φορέα.


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα