Ένταξη στο πρόγραμμα «Επιχειρούμε Έξω» ζητεί το Επιμελητήριο Λακωνίας

Επιστολή Παναρίτη στον υφυπουργό Οικονομίας

Σάββατο, 30 Μάρτιος 2019 09:03 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ένταξη στο πρόγραμμα «Επιχειρούμε Έξω» ζητεί το Επιμελητήριο Λακωνίας

Την δυνατότητα συμμετοχής των επιμελητηρίων της χώρας ως δικαιούχων στο πρόγραμμα «Επιχειρούμε Έξω» ζητεί με επιστολή του προς τον υφυπουργό Οικονομίας & Ανάπτυξης Ευθ. Γιαννακίδη, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας κ. Ιωάννης Παναρίτης.

Αναλυτικά, η επιστολή έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Ένας απ’ τους κυριότερους ρόλους των Επιμελητηρίων είναι η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και η εξωστρέφεια των επιχειρήσεων μελών τους, τόσο εκτός του νομού που δραστηριοποιούνται, όσο και εκτός εθνικών συνόρων.

Εδώ και ένα χρόνο και συγκεκριμένα από 18/01/2018 είναι ανοιχτό προς υποβολή αιτήσεων το Πρόγραμμα “Επιχειρούμε Έξω”. Όπως γνωρίζετε, η δράση στοχεύει στην ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων μέσω της συμμετοχής τους σε διεθνείς εκθέσεις. Το εν λόγω πρόγραμμα προσφέρει δυνατότητες στο επιχειρείν και δύναται να προσφέρει ακόμη περισσότερες εάν ενταχθούν σε αυτό και τα Επιμελητήρια ως δικαιούχοι. Με την οργάνωση της συμμετοχής επιχειρήσεων σε εκθέσεις του εξωτερικού από τα Επιμελητήρια θα επιτευχθούν οικονομίες κλίμακας και θα δοθεί η δυνατότητα και σε μικρότερου μεγέθους επιχειρήσεις να ανοίξουν τους ορίζοντές τους στο εξωτερικό.

Τα οφέλη ενός τέτοιου εγχειρήματος θα ναι πολλαπλά εφόσον δοθεί η ευκαιρία σε μεγάλο αριθμό εξαγωγικών επιχειρήσεων, μικρών και μεγάλων, να συμμετάσχουν σε διεθνείς εκθέσεις ανά τον κόσμο. Η αξιοποίηση επιχειρηματικών εργαλείων μόνο θετικό πρόσημο μπορεί να έχει, τόσο στον εμπορικό κόσμο, όσο και στην εξωστρέφεια της ελληνικής επιχειρηματικότητας και στην ανάπτυξη του τόπου.

Επίσης, δράττουμε την ευκαιρία να σας αποστείλουμε παλαιότερο αίτημα μας με αρ. πρ. 432/Φ2905/20-02-2018 για την ένταξη στο πρόγραμμα του ΚΑΔ 10419902 (Υπηρεσίες επεξεργασίας και τυποποίησης ελαιολάδου). Σας επισυνάπτουμε το σχετικό έγγραφό μας.

κ. Υπουργέ,

Παρακαλούμε όπως εξετάσετε το αίτημα μας για τη δυνατότητα συμμετοχής των Επιμελητηρίων ως δικαιούχων στο πρόγραμμα Επιχειρούμε έξω και την ένταξη του ανωτέρω ΚΑΔ σε αυτό. Σε αναμονή της θετικής σας ανταπόκρισης».

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος