Ομάδα Ρομά «υπεύθυνη» για μπαράζ κλοπών στον Δ. Ευρώτα (ΦΩΤΟ)

Έκλεψαν φορτηγό από το Αστέρι για να φορτώσουν καλώδια που «σήκωσαν» από επιχειρήσεις σε Βλαχιώτη και Γλυκόβρυση

Πέμπτη, 07 Μάρτιος 2019 13:20 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ομάδα Ρομά «υπεύθυνη» για μπαράζ κλοπών στον Δ. Ευρώτα (ΦΩΤΟ)

Στην αποκάλυψη της ταυτότητας των δραστών θρασύτατων κλοπών, που σημειώθηκαν πριν από μερικές ημέρες σε περιοχές του Δήμου Ευρώτα προχώρησε η Αστυνομία. Ειδικότερα, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Ευρώτα, εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις κλοπών καλωδίων από επιχειρήσεις, καθώς και ενός φορτηγού οχήματος. Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται πέντε Ρομά (δύο 41χρονοι και τρεις  άνδρες ηλικίας 29, 36 και 38 ετών), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της μεθοδικής και εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από το Αστυνομικό Τμήμα Ευρώτα -και σύμφωνα με πρόσθετες πληροφορίες του «Λακωνικού Τύπου»- εξακριβώθηκε ότι οι πέντε Ρομά, τις νυχτερινές ώρες της Πέμπτης 28/2 προς Παρασκευή 1/3 αφαίρεσαν ένα φορτηγό όχημα από το Αστέρι Δ. Ευρώτα. Έχοντας εξασφαλίσει… μεταφορικό μέσο για τη επικείμενη λεία τους, την Παρασκευή (1/3) αφαίρεσαν μεγάλες ποσότητες καλωδίων από ένα ηλεκτρολογείο στον Βλαχιώτη και -την ίδια ημέρα- από μια εταιρεία γεωτρήσεων στην περιοχή της Γλυκόβρυσης. Μάλιστα, σε μία εκ των περιπτώσεων, τη δράση των πέντε κατέγραψε κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης και το βίντεο έκανε τον γύρο του διαδικτύου.

Το «κουβάρι» της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται την Τετάρτη 6/3. Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν από αστυνομικούς στη Σκάλα (στον δρόμο προς Λέημονα) σε δύο φορτηγά, καθώς και σε καταυλισμό Ρομά στη θέση Αφανιά Σκάλας βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος της ποσότητας των αφαιρεθέντων καλωδίων, καθώς και δέκα μπαταρίες οχημάτων, η προέλευση και το νόμιμο κατοχής των οποίων ερευνάται. Τις έρευνες ανέλαβαν αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ευρώτα και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) Λακωνίας.

Η ποσότητα καλωδίων αποδόθηκε στους ιδιοκτήτες τους, ενώ τα δύο φορτηγά  κατασχέθηκαν, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων. Το φορτηγό που είχε κλαπεί από το Αστέρι αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, οι πέντε άνδρες είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις 12.000 ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Ευρώτα για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Λακωνικού Τύπου», οι πέντε Ρομά είναι παλαιοί «γνώριμοι» των Αρχών, καθώς και στο παρελθόν έχουν απασχολήσει για παρόμοια αδικήματα.

Φωτο: ΕΛΑΣ

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti