Ενημέρωση για το γλοισπόριο-«εχθρό» της ελιάς στο Διοικητήριο

Από την ΕΑΣ Λακωνίας

Τρίτη, 05 Μάρτιος 2019 13:17 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ενημέρωση για το γλοισπόριο-«εχθρό» της ελιάς στο Διοικητήριο

Ημερίδα με θέμα «Το γλοισπόριο της ελιάς» διοργανώνει η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λακωνίας (ΕΑΣ), την Παρασκευή 8 Μαρτίου και ώρα 7:00 μμ στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου Λακωνίας.

Όπως επισημαίνει η ΕΑΣ, «το γλοισπόριο, ειδικά την ελαιοκομική χρονιά που μάς πέρασε δημιούργησε πολύ μεγάλα προβλήματα τόσο σε θέματα ποσότητας, όσο και σε θέματα ποιότητας. Σε πολλές περιοχές της Λακωνίας, τα προβλήματα ήταν τόσο μεγάλα που επηρεάστηκε σχεδόν το σύνολο της παραγωγής αφήνοντας πολλούς καλλιεργητές χωρίς εισόδημα.

Το γλοιοσπόριο φαίνεται ότι έχει μπει πλέον στην καθημερινότητα του ελαιοπαραγωγού και ειδικότερα σε χρονιές με πολλές υγρασίες κανείς δεν μπορεί να εφησυχάζει».

Στην ημερίδα θα παραβρεθούν ως ομιλητές ο κ. Επαμεινώνδας Παπλωματάς, καθηγητής, διευθυντής Εργαστηρίου Φυτοπαθολογίας και τ. αντιπρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο κ. Διονύσιος Περδίκης, αναπληρωτής καθηγητής του Εργαστηρίου Γεωργικής Ζωολογίας και Εντομολογίας, ο κ. Απόστολος Κλοντζάρης γεωπόνος και γενικός διευθυντής Τομέα Επιστήμης Γεωργίας Βayer και ο κ. Παναγιώτης Χατζηνικολάου, στέλεχος της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας.

Στην ημερίδα θα απευθύνουν χαιρετισμό ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σταύρος Αραχωβίτης και ο πρόεδρος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Ελαιολάδου κ. Μανώλης Γιαννούλης.

Την ημερίδα θα συντονίσει ο γεωπόνος και σύμβουλος αγροτικών εκμεταλλεύσεων κ.  Ιωάννης Γρηγοράτος. Στο τέλος θα ακολουθήσει συζήτηση με τους παραγωγούς.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος