Ο Κότρωνας τίμησε τη μνήμη του πολιούχου του Αγ. Χαραλάμπους (ΦΩΤΟ)

Εορτασμός και στον Πύργο Διρού

Τρίτη, 12 Φεβρουάριος 2019 16:39 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ο Κότρωνας τίμησε τη μνήμη του πολιούχου του Αγ. Χαραλάμπους (ΦΩΤΟ)

Με κάθε επισημότητα και λαμπρές θρησκευτικές εκδηλώσεις, που πραγματοποιήθηκαν στον ομώνυμο ιερό ναό, γιόρτασε ο Κότρωνας τον πολιούχο του Άγιο Χαράλαμπο, την Κυριακή 10/2.

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, παρουσία δεκάδων πιστών, τελέστηκε το πρωί η Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητρόπολης Μάνης αρχιμανδρίτη π. Συμεών Λαμπρινάκου, πλαισιωμένου από άλλους ιερείς, δημιουργώντας μια κατανυκτική ατμόσφαιρα γεμάτη τάξη και μεγαλοπρέπεια.

Ακολούθησε η λιτάνευση της ιεράς εικόνας στα γραφικά σοκάκια του Κότρωνα μέχρι το λιμάνι, όπου στο άγαλμα του Μακεδονομάχου καπετάν Νικηφόρου Δεμέστιχα εψάλη δέηση και στη συνέχεια υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του Δήμου Ανατολικής Μάνης, όλοι οι πιστοί με πρωτοστάτη τον π. Συμεών τραγούδησαν το «Μακεδονία Ξακουστή».

Προπομπός της λιτάνευσης ήταν για ακόμη μία φορά η φιλαρμονική του Δήμου, οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Φλομοχωρίου Κότρωνα και τα παιδιά του Πνευματικού Κέντρου της ενορίας. Τιμές απέδωσε άγημα του Λιμεναρχείο Γυθείου.

Τον εορτασμό τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Ανατολικής Μάνης κ. Ανδρεάκος, ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής Λακωνίας, Ταξίαρχος κ. Χατζηνικολάου, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Λακωνίας κ. Τσιγαρίδης, η διοικητής του 3ου Τάγματος ΚΕΕΜ Γυθείου Αντισυνταγματάρχης κ. Φραγκιάδου, ο λιμενάρχης Γυθείου, Πλωτάρχης κ. Γιαννουράκος, ο υπολιμενάρχης Γυθείου Υποπλοίαρχος κ. Βουρλέτσης, ο διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης Αστυνόμος Α’ κ. Ζαχ. Αγρανιώτης, ο διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Σπάρτης Αστυνόμος Β’ κ. Μαυροειδόγγονας, ο διοικητής του ΑΤ Αρεόπολης Υπαστυνόμος Α’ κ. Βασιλάκος,  ο υποδιοικητής της ΠΥ Αρεόπολης, Πυραγός κ. Καρατζής, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι.

Στις ιερές ακολουθίες συμμετείχαν πλήθη πιστών απ’ όλη τη Μάνη και από την Αθήνα.

Στη συνέχεια, το εκκλησιαστικό Συμβούλιο της ενορίας Κότρωνα παρέθεσε δεξίωση στο Πνευματικό Κέντρο της ενορίας, όπου οι προσκεκλημένοι είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν από τα παιδιά του κέντρου για τις δράσεις και τις δραστηριότητες τους.

Αξίζουν ιδιαίτερες ευχαριστίες και πολλά συγχαρητήρια στους ιεροψάλτες (Βυζαντινός Χορός «Μελωδοί») που απέδωσαν τους ύμνους της ακολουθίας, υπό την χοραρχία του πρωτοψάλτη Νικολάου Ταπραντζή.

Θερμά συγχαρητήρια και στον δραστήριο εκκλησιαστικό επίτροπο κ. Αντώνη Παναγάκο και στους λοιπούς εκκλησιαστικούς επιτρόπους που, με περισσή φροντίδα και ορθόδοξο μεράκι, προετοίμασαν και έφεραν σε πέρας την επιτυχημένη εορτή του Αγίου Χαραλάμπους.

Στον Πύργο Διρού
Με λαμπρότητα και εκκλησιαστική τάξη πανηγύρισε και ο Ιερός Ναός Άγιος Χαράλαμπος του Πύργου Διρού. Το Σαββάτο 9 Φεβρουαρίου τελέστηκε ο μεγάλος πανηγυρικός εσπερινός, στον οποίο συμμετείχαν χορεία πρεσβυτέρων με προεξάρχοντα τον πανοσ. αρχιμανδρίτη Συμεών Λαμπρινάκο, ιεροκήρυκα της Μητρόπολης Μάνης, ο οποίος και κήρυξε τον Θείο λόγο στον πολυπληθές εκκλησίασμα, μεταξύ των οποίων ο δήμαρχος κ. Πέτρος Ανδρεάκος, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι κ.α.

Ακολουθεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τον εορτασμό του Αγ. Χαραλάμπους σε Κότρωνα και Πύργο Διρού

Ρεπορτάζ: Νικόλαος Πιερρακέας
Φωτο: MANINEWS, Αντ. Παναγάκος

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti