Ρύθμιση «πυροδανείων» με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου

Υπάγεται και ο νομός Λακωνίας

Παρασκευή, 08 Φεβρουάριος 2019 13:32 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ρύθμιση «πυροδανείων» με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου

Την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση προέδρων των Επιμελητηρίων των πυρόπληκτων νομών Λακωνίας, Ηλείας Αχαΐας, Μεσσηνίας, Αρκαδίας, και Ευβοίας με θεσμικούς παράγοντες στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης. Θέμα της συνάντησης αποτέλεσαν τα πυρόπληκτα δάνεια με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου,  μετά από τις πρόσφατες νομοθετικές εξελίξεις.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο ειδικός τομεακός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους/ ΚΥΣΔΙΧ, κ. Φώτης Κουρμούσης, ο γεν. γραμματέας Γ.Λ.Κ / ΥΠΟΙΚ, κ. Κωνσταντίνος Σπηλιωτόπουλος, από την Δ25 του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους η κ. Σταυρούλα Μηλιάκου, οι συνεργάτες του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης κ. Ιωάννη Δραγασάκη, οι βουλευτές κ. Παναγιώτα Κοζομπόλη, ο κ. Μάκης Μπαλαούρας και ο  κ. Δημήτριος Μπαξεβανάκης.

Από τα Επιμελητήρια των πυρόπληκτων νομών συμμετείχαν:
- Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας κ. Ιωάννης Παναρίτης και ο α΄ αντιπρόεδρος κ. Ηλίας Αθανασιάδης
- Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Ιωάννης Τρουπής
-  Ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας κ. Αριστείδης Τηλιγάδας
- Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας κ. Κωνσταντίνος Νικολούτσος και ο αντιπρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Λεβέντης
- Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κ. Ευάγγελος Ξυγκώρος
- Ο γεν. γραμματέας του Επιμελητηρίου Εύβοιας κ. Μαραγκός Ιωάννης και ο οικονομικός επόπτης Σπύρος Κουτσαύτης.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν οι γενικοί γραμματείς, οι περιορισμοί που δεν επέτρεπαν την δυνατότητα ρύθμισης των παραπάνω δανείων, πλέον καταργούνται.

Συνεπώς, οι δανειολήπτες με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, μπορούν να απευθυνθούν στις τράπεζες, να διαπραγματευτούν τους όρους ρύθμισης του χρέους τους, με τη σύναψη νέας δανειακής σύμβασης, χωρίς να υφίστανται πλέον ουσιαστικά εμπόδια.

Τη νέα δανειακή σύμβαση θα εγγυάται -καθ’ όλη τη διάρκειά της- το ελληνικό δημόσιο,  κατά το μέρος που του αναλογεί.

Το Επιμελητήριο Λακωνίας επισημαίνει ότι «θα παρακολουθεί την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων τραπεζών – δανειοληπτών κι εφόσον τα μέλη καταθέσουν εγγράφως τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, θα ενημερώνει την ΓΓ Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους και την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, με σκοπό την άρση ενδεχόμενων δυσλειτουργιών».

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος