Επιμελητήριο Λακωνίας: Δημοσιεύτηκε η απόφαση για τη ρύθμιση εγγυημένων δανείων

Από το Ελληνικό Δημόσιο

Τρίτη, 22 Ιανουάριος 2019 14:34 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Επιμελητήριο Λακωνίας: Δημοσιεύτηκε η απόφαση για τη ρύθμιση εγγυημένων δανείων

Το Επιμελητήριο Λακωνίας ενημερώνει τα μέλη του ότι δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών για τη ρύθμιση των εγγυημένων από το Ελληνικό Δημόσιο δανείων.

Σύμφωνα με το Επιμελητήριο, «με την απόφαση αυτή ανοίγει ο δρόμος για τη ρύθμιση των δανείων αυτών από τις τράπεζες, χωρίς να συνιστά η εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου πρόσκομμα και χωρίς να χρειάζεται να υπαχθεί κανείς στη διαδικασία του εξωδικαστικού μηχανισμού. Παρέχεται η δυνατότητα στα πιστωτικά ιδρύματα και τους δανειολήπτες να ρυθμίζουν, μεταξύ άλλων, και τα πυρόπληκτα (κόκκινα και ενήμερα) δάνεια με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, χωρίς οι τράπεζες να μπορούν να προβάλουν ως εμπόδιο την ύπαρξη της συγκεκριμένης εγγύησης και την ανάγκη λήψης εγκρίσεων από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Η Κυβέρνηση με την συγκεκριμένη υπουργική απόφαση έκανε αποδεκτό το αίτημα των Επιμελητηρίων και προχώρησε στο αναγκαίο βήμα. Υπέδειξε προς τις τράπεζες ότι, δεν μπορούν πλέον να αρνούνται πεισματικά την ρύθμιση των συγκεκριμένων δανείων. Ανοίγει λοιπόν η δυνατότητα ρύθμισης των συγκεκριμένων δανείων, ακόμα και με γενναία κουρέματα, παρατάσεις, μείωση επιτοκίων κλπ».

Η ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Λακωνίας ολοκληρώνεται ως εξής: «Τα Επιμελητήρια παρακολουθούν το θέμα και θα παρέμβουν με νέες προτάσεις για την επίλυση προβλημάτων. Ήδη με κοινό τους έγγραφο τα Επιμελητήρια των πυρόπληκτων νομών ζητούν συνάντηση από τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Ιωάννη Δραγασάκη για τη βελτίωση των όρων των ενήμερων πυρόπληκτων δανείων με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και 
όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών