Απαιτούν διασφάλιση στη μεταφορά εξαγόμενων προϊόντων της Λακωνίας

Το αίτημα του Επιμελητηρίου στο Υπουργείο Οικονομικών

Πέμπτη, 27 Δεκέμβριος 2018 14:33 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Απαιτούν διασφάλιση στη μεταφορά εξαγόμενων προϊόντων της Λακωνίας

Ασφαλιστικές δικλείδες για τη μεταφορά των εξαγόμενων προϊόντων της Λακωνίας ζητεί με επιστολή του προς τη Δ/νση 19η Τελωνειακών Διαδικασιών του Υπουργείου Οικονομικών, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας κ. Ιωάννης Παναρίτης.

Συγκεκριμένα, αναφέρει τα εξής:

«Με την παρούσα επιστολή μας θέλουμε να σας καταθέσουμε ένα σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εξαγωγικές επιχειρήσεις-μέλη μας.

Τα λακωνικά προϊόντα που εξάγονται από το λιμάνι του Πειραιά, διανύουν με container μία απόσταση τριακοσίων περίπου χιλιομέτρων προκειμένου να φορτωθούν σε πλοίο για τον τελικό προορισμό τους. Τη διαδρομή αυτή τη διανύουν με μόνη διασφάλιση την σφραγίδα του εξαγωγέα, γεγονός που δεν αρκεί και τα καθιστά εκτεθειμένα σε κάθε πιθανή δολιοφθορά ή παρέμβαση. Επιπλέον, πελάτες από την Κίνα, ΗΠΑ, Ταϊβάν, Αυστραλία κλπ απαιτούν την σφράγιση των containers από δημόσια αρχή, λόγω της μεγάλης απόστασης του τόπου μας από το λιμάνι φόρτωσης και η απουσία της δυσκολεύει την πραγματοποίηση των εξαγωγών.

Είναι γενικά παραδεκτό ότι οι εξαγωγές διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στο εμπορικό ισοζύγιο και πρόθεση όλων είναι να προωθηθούν τα ελληνικά προϊόντα στο εξωτερικό. Για το λόγο αυτό παρακαλούμε όπως ενσκήψετε με σοβαρότητα και ευαισθησία στο θέμα για την ανεύρεση μιας λύσης για την σφράγιση των φορτίων από το Τελωνείο Γυθείου.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων».

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος