Έτοιμοι για δυναμικές κινητοποιήσεις οι Πελοποννήσιοι αγρότες

Δυσαρεστημένοι για τη δακοκτονία και τις αποζημιώσεις

Σάββατο, 15 Δεκέμβριος 2018 07:58 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Έτοιμοι για δυναμικές κινητοποιήσεις οι Πελοποννήσιοι αγρότες

«Καμία ουσιαστική απάντηση για τα οξυμένα προβλήματα των αγροτοκτηνοτρόφων της Πελοποννήσου, δεν έδωσε η διοίκηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, κατά τη διάρκεια της παρέμβασης της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Πελοποννήσου στο Περιφερειακό Συμβούλιο, το απόγευμα της Τετάρτης 12 Δεκέμβρη 2018» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία.

Συγκεκριμένα, τονίζει τα εξής: «Από νωρίς, συγκεντρώθηκαν αγρότες από την Πελοπόννησο, ύστερα από το κάλεσμα της Ομοσπονδίας, στην πλατεία Αγίου Βασιλείου στην Τρίπολη και αντιπροσωπεία μας συμμετείχε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Καταθέσαμε τα αιτήματα των μικρομεσαίων αγροτών για την προστασία της ελαιοπαραγωγής από το δάκο, για τις ευθύνες που έχουν για το πρόγραμμα δακοκτονίας τόσο το Υπουργείο όσο η διοίκηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου και την αποζημίωση των παραγωγών από τον ΕΛΓΑ στο 100% των ζημιών τους. Ωστόσο, η περιφερειακή αρχή, συνέστησε για μια άλλη μια φορά “υπομονή” στους μικρομεσαίους αγρότες, την ίδια στιγμή που βλέπουμε για μια ακόμη χρονιά την παραγωγή μας να καταστρέφεται. Μας παρέπεμψε στον “εκσυγχρονισμό της δακοκτονίας” που επεξεργάζεται το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά και σε πιθανά κονδύλια από τη νέα ΚΑΠ. Παράλληλα, αρνήθηκε την οποιαδήποτε ενίσχυση από δικά της κονδύλια.

Ξεκαθαρίζουμε ότι θα μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους, τόσο η κυβέρνηση όσο και η τοπική διοίκηση, που βάζουν πλάτη με τις πολιτικές τους, στο ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Οργανώνουμε τον αγώνα για την επιβίωση μας, με συσκέψεις και περιοδείες των Συλλόγων μας, ώστε να διεκδικήσουμε με δυναμικές κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα, την προστασία και αναπλήρωση του εισοδήματός μας».

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα