Ακόμα και 40% κάτω η ελαιοπαραγωγή φέτος στην Πελοπόννησο!

Προσπάθειες από Τατούλη και Αραχωβίτη για την αντιμετώπιση του προβλήματος

Τετάρτη, 14 Νοέμβριος 2018 18:57 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ακόμα και 40% κάτω η ελαιοπαραγωγή φέτος στην Πελοπόννησο!

Σοβαρά προβλήματα στην παραγωγή ελαιολάδου παρατηρούνται φέτος στην Πελοπόννησο,  καθώς οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες -κυρίως- αλλά και ο δάκος έχουν προκαλέσει σημαντικές ζημιές και απώλειες. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Πελοπόννησο, η μείωση της ελαιοπαραγωγής υπολογίζεται σε ποσοστό άνω του 40% για το σύνολο των νομών. Αισθητή  μείωση καταγράφεται φέτος στη σοδειά και σε παραδοσιακές ελαιοπαραγωγικές περιοχές της Λακωνίας, όπως η πεδιάδα της Λακεδαίμονος, το Γεράκι, ο κάμπος των Βατίκων, αλλά και η Μάνη. Μάλιστα, κάποιοι υποστηρίζουν ότι σε κάποιες περιοχές της Λακωνίας, η μείωση κυμαίνεται μεταξύ 60-65%. Ενδεικτικό είναι ότι η συγκομιδή ελιάς Καλαμών στη Λακωνία σε μια «καλή χρονιά» αγγίζει περίπου τους 22 χιλιάδες τόνους, όμως φέτος δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 17 με 20 χιλιάδες τόνους.

Προκειμένου να αντιμετωπιστεί το δεδομένο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ελαιοπαραγωγοί, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σταύρο Αραχωβίτη.

Κύριο μέλημα των ενεργειών του περιφερειάρχη είναι να διαφυλαχθεί το εισόδημα των αγροτών που επλήγησαν από τη μείωση της ελαιοπαραγωγής, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών καθ’ όλη τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος