Παρατείνεται η λειτουργία των Δομών Υποστήριξης Γυναικών θυμάτων βίας στην Πελοπόννησο

Με απόφαση Π. Τατούλη

Πέμπτη, 08 Νοέμβριος 2018 14:29 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Παρατείνεται η λειτουργία των Δομών Υποστήριξης Γυναικών θυμάτων βίας στην Πελοπόννησο

Την παράταση λειτουργίας των Δομών Υποστήριξης Γυναικών θυμάτων έμφυλης βίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, για δύο ακόμα χρόνια, εξασφάλισε με απόφασή του ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης.

Μετά την απόφαση αυτή τέσσερις πράξεις που είναι ήδη ενταγμένες στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 2014 – 2020» δύνανται να παρατείνουν τη λειτουργία τους και τις παρεχόμενες προς τις ωφελούμενες υπηρεσίες τους έως τη λήξη του έτους 2020. Παράλληλα, με την απόφαση του περιφερειάρχη, εξασφαλίζονται όλοι οι απαραίτητοι οικονομικοί πόροι για την απρόσκοπτη λειτουργία των τεσσάρων δομών και έτσι συνεχίζεται η λειτουργία τους με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου.

Οι πόροι που διατίθενται για τη διετή παράταση ανά ενταγμένη πράξη έχουν ως εξής:
- Για την Πράξη Συμβουλευτικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης με δικαιούχο το Κέντρο Ερευνών για θέματα ισότητας: ποσό 175.000 ευρώ
- Για την Πράξη, Συμβουλευτικό Κέντρο Δήμου Καλαμάτας: ποσό 125.400 ευρώ
- Για την Πράξη Συμβουλευτικό Κέντρο Δήμου Κορινθίων: ποσό 138.500 ευρώ
- Για την Πράξη Ξενώνας Φιλοξενίας Δήμου Τρίπολης: ποσό 400.000 ευρώ

Είναι στην απόλυτη ευθύνη των δικαιούχων (δήμων και λοιπών Νομικών Προσώπων) η εμπρόθεσμη υποβολή των αιτημάτων τους προκειμένου να ακολουθήσουν οι διαχειριστικές ενέργειες παράτασης των εν λόγω δράσεων.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών