Project Future: Συνδέει την εξειδικευμένη εκπαίδευση με την αγορά εργασίας

Πέμπτη, 08 Νοέμβριος 2018 10:46 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Project Future: Συνδέει την εξειδικευμένη εκπαίδευση με την αγορά εργασίας

Η μεγάλη συμμετοχή νέων πτυχιούχων στο πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας Project Future επιβεβαιώνει την ανάγκη στην οποία ανταποκρίνεται η Τράπεζα Πειραιώς διαμορφώνοντας αυτό το πρόγραμμα: τη σύνδεση της εξειδικευμένης εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας.
 
Περισσότεροι από 4.000 υποψήφιοι συμμετείχαν με αιτήσεις τους στην πρώτη φάση και μετά το στάδιο της αξιολόγησης που βρίσκεται σε εξέλιξη, θα ακολουθήσει η εκπαίδευση.
Το Project Future σχεδιάστηκε, σε συνεργασία με το ReGeneration Academy, για να παρέχει εφόδια και γνώσεις σε νέους πτυχιούχους, σε τρεις τομείς αιχμής που έχουν υψηλή ζήτηση στην αγορά εργασίας: το Digital Marketing, το Customer Experience και τη Java.
 
Το πρόγραμμα είναι δομημένο με τέτοιον τρόπο ώστε για τους νέους που θέλουν να εισέλθουν στην αγορά εργασίας είναι χρήσιμη εμπειρία ακόμη και το στάδιο της αξιολόγησης που γίνεται σε δύο φάσεις: γίνονται καταρχάς ψυχομετρικά τεστ με την μέθοδο των game based assesments που είναι η πιο σύγχρονη διαδικασία εκτίμησης της προσωπικότητας ενός υποψηφίου και ακολουθούν οι συνεντεύξεις, οι οποίες φέρνουν κοντά τους νέους με έμπειρα στελέχη της αγοράς.
 
Πυλώνας του Project Future είναι η διευκόλυνση της επαφής των νέων που αναζητούν εργασία με την αγορά, καθώς και η δημιουργία ευκαιριών για όσους θέλουν να εργαστούν και να διακριθούν στην Ελλάδα.
Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα θα αποκτήσουν πρόσβαση σε επιχειρήσεις και θα τους δοθεί η δυνατότητα να επιλεγούν και να εργαστούν για τουλάχιστον έξι μήνες, αμειβόμενοι με μισθό 750 ευρώ το μήνα.
 
Σύμφωνα με τους όρους του προγράμματος, η σύμβαση θα έχει διάρκεια τουλάχιστον έξι μηνών και η εμπειρία του ReGeneration Academy δείχνει ότι ως και το 85% των εργαζομένων, παραμένουν και στη συνέχεια στη θέση εργασίας.
Ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος, το οποίο θα γίνεται σε ετήσια βάση, θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο του 2019 και συνολικά κατά τη διάρκεια του Project Future θα εκπαιδευτούν 1.200 νέοι, ενώ 330 επιτυχόντες θα παρακολουθήσουν στη συνέχεια ένα από τα τρία πεδία εξειδίκευσης.
 
Εκτιμάται ότι μετά το τέλος της εκπαίδευσης, περισσότεροι από 300 εκ των συμμετεχόντων θα τοποθετηθούν στην αγορά εργασίας, με τους όρους που προαναφέρθηκαν.
Η Τράπεζα Πειραιώς συνεργάζεται για την υλοποίηση του προγράμματος με το ReGeneration Αcademy που έχει τη σχετική τεχνογνωσία καθώς και με τις Google, Facebook και Code.Hub, και το Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας Εξέλιξη του Ομίλου Πειραιώς για το μέρος της εκπαίδευσης.
 
Το ReGeneration Academy είναι πυλώνας του προγράμματος αμειβόμενης απασχόλησης και προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης ReGeneration και φιλοξενεί προγράμματα εξειδικευμένης εκπαίδευσης, με στόχο να καλύψει διαθέσιμες θέσεις εργασίας, σε συγκεκριμένους τομείς της ελληνικής αγοράς, με πτυχιούχους υποψηφίους. Το ReGeneration Academy περιλαμβάνει στοχευμένους κύκλους, οι οποίοι πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια του χρόνου αλλά και ανάμεσα στους γενικούς κύκλους του ReGeneration.
 
Η βάση του Project Future είναι η προσπάθεια να γεφυρωθεί η απόσταση που διαπιστώνεται μεταξύ της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και της αγοράς εργασίας ενώ το πρόγραμμα παράλληλα, φιλοδοξεί να συμβάλλει στην ανακοπή του brain drain των νέων πτυχιούχων.
Η Τράπεζα Πειραιώς επέλεξε να επενδύσει στη στοχευμένη εκπαίδευση και ιδιαίτερα, σε τομείς της ελληνικής οικονομίας όπου υπάρχoυν διαθέσιμες θέσεις εργασίας, βοηθώντας τους νέους να ενταχθούν δυναμικά στην αγορά, μέσα από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα αμειβόμενης απασχόλησης και επαγγελματικής και προσωπικής ανάπτυξης.

 

Στη φωτογραφία εμφανίζονται από αριστερά:

Γεώργιος Χαντζηνικολάου, Πρόεδρος Τράπεζας Πειραιώς
Κωνσταντίνος Κίντζιος, Business Development Director ReGeneration
Ηλίας Σούσης, Head of Domestic Market and YouTube at Google Greece, Bulgaria, Cyprus & Malta
Χρήστος Μεγάλου, Διευθύνων Σύμβουλος Τράπεζας Πειραιώς
Γιάννης Ρόκκας, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής - Retail Banking & Distribution Networks - Marketing, Customer Experience & Loyalty.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος