Έκλεισε και πάλι το θέμα περί κέντρου μεταναστών στη Λακωνία ο Φιλιππάκος

Παρασκευή, 02 Νοέμβριος 2018 08:16 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Έκλεισε και πάλι το θέμα περί κέντρου μεταναστών στη Λακωνία ο Φιλιππάκος

«Δεν υπάρχει πραγματική βάση στις αναφορές για τη δημιουργία κέντρου υποδοχής μεταναστών στη Μεσσηνία ή στη Λακωνία» τόνισε ο Λάκωνας γενικός γραμματέας Συντονισμού του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Τζ. Φιλιππάκος, μιλώντας σε εκδήλωση στην Καλαμάτα.

Όπως γράφει η εφημερίδα «Ελευθερία», ο κ. Φιλιππάκος πρόσθεσε ότι «η σχετική φημολογία έχει να κάνει με την άγνοια κάποιων ή, αλλιώς, με την εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων», ενώ εξήγησε ότι «είναι άλλο πράγμα η διαδικασία πρώτης υποδοχής μεταναστών οι οποίοι βρέθηκαν σε δυσχερή θέση στη θάλασσα, και άλλο μια δομή αυτού του είδους». Διευκρίνισε, ακόμα, ότι «οι άνθρωποι αυτοί φιλοξενούνται προσωρινά στον τόπο όπου εντοπίστηκαν και μεταφέρθηκαν, ώσπου να ολοκληρωθεί η καταγραφή και ταυτοποίησή τους, για να προωθηθούν στη συνέχεια σε δομές φιλοξενίας της ενδοχώρας».

Ο κ. Φιλιππάκος, αρμόδιος επί θεμάτων αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών και παράτυπης μετανάστευσης, ήταν ένας από τους κεντρικούς ομιλητές στην ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Η εφαρμογή των υποβοηθούμενων εθελούσιων επιστροφών συμπεριλαμβανομένων μέτρων επανένταξης» που διεξήχθη την Παρασκευή 26/10 σε ξενοδοχείο της Καλαμάτας.

Με πληροφορίες-φωτο από eleftheriaonline.gr

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα