«Από το 2022 θα υπάρχει χοντρό ζήτημα στην αγροτική οικονομία της Λακωνίας» (VIDEO)

Αγανακτισμένα εμφανίστηκαν μέλη του Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου Λακωνίας σε κινητοποίηση στο Διοικητήριο - Τα παράπονα και τα αιτήματα που έθεσαν για τη δακοκτονία και τις επιδοτήσεις

Πέμπτη, 18 Οκτώβριος 2018 19:01 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Από το 2022 θα υπάρχει χοντρό ζήτημα στην αγροτική οικονομία της Λακωνίας» (VIDEO)

Τα χρόνια όσο και συσσωρευμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός και κτηνοτροφικός κόσμος της Λακωνίας -και όχι μόνο- εξέθεσε αντιπροσωπεία του Συλλόγου Αγροκτηνοτρόφων Λακωνίας, που προχώρησε σε παράσταση διαμαρτυρίας στις εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Γεωργίας Λακωνίας στο Διοικητήριο.

Με επικεφαλής τον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Βασίλη Βρουλίτη, η ομάδα των παραγωγών συναντήθηκε με την προϊσταμένη της Διεύθυνσης  Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κ. Βασιλική Θεοχαράκου και άλλους υπαλλήλους της υπηρεσίας. Επέδωσαν ψήφισμα και διαμαρτυρήθηκαν για τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν στον τομέα της δακοκτονίας, αλλά και των χρηματικών ενίσχυσεων που έχουν ως αποτέλεσμα το εισόδημα των αγροτών και κτηνοτρόφων να συρρικνώνεται διαρκώς. Όπως είπαν, μεταξύ άλλων, ο κλάδος αγροτών και κτηνοτρόφων απειλείται με αφανισμό, γεγονός που θα έχει ως συνέπεια στην τοπική οικονομία -από φέτος μάλιστα- όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Η παραπάνω κινητοποίηση εντάσσεται στις ενέργειες που αποφάσισε η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου (ΟΑΣΠΠ).

Δείτε στο παρακάτω video όλα όσα αναφέρθηκαν κατά τη διαμαρτυρία των αγροκτηνοτρόφων στο Διοικητήριο

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου, οι αγροτικοί σύλλογοι και το οργανωμένο αγροτικό κίνημα που εκφράζεται μέσα από την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων (ΠΕΜ), αγωνιστικά διεκδικούν:
- Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος.
- Ακατάσχετο  15.000 ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς,
- Να μη μειωθεί το αφορολόγητο όριο, διεκδικούμε 12.000 ευρώ ατομικό αφορολόγητο όριο και 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
- Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στον ΕΦΚΑ, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανεξαρτήτου ασφαλιστικής ενημερότητας, μείωση του ορίου συνταξιοδότησης στα 60 και στα 55 για τους άντρες και τις γυναίκες αντίστοιχα.
- Να εξασφαλιστεί η ενιαία πανελλαδικά, ολοκληρωμένη επιστημονικά άρτια και ασφαλής εφαρμογή του προγράμματος της δακοκτονίας με ευθύνη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και των υπηρεσιών του. Να μην ιδιωτικοποιηθεί το πρόγραμμα της δακοκτονίας που θα έχει τραγικές επιπτώσεις στους ελαιοπαραγωγούς.
- Να εξασφαλισθούν τα αναγκαία κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη δακοκτονία και να καταργηθεί η εισφορά του 2% για τους μικρομεσαίους ελαιοπαραγωγούς.
- Αλλαγή κανονισμού του ΕΛΓΑ. διεκδικούμε δημόσιο ΕΛΓΑ με ουσιαστική κρατική ενίσχυση και στήριξη που θα ασφαλίζει και θα αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους χωρίς καθυστερήσεις.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα