Επανασύνδεση ρεύματος σε νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα στον Δ. Σπάρτης

Αναλυτικά η προβλεπόμενη διαδικασία

Τετάρτη, 10 Οκτώβριος 2018 15:27 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Επανασύνδεση ρεύματος σε νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα στον Δ. Σπάρτης

Τη δυνατότητα επανασύνδεση στην παροχή ρεύματος θα έχουν καταναλωτές με χαμηλά εισοδήματα στον Δ. Σπάρτης, οι οποίοι έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών (μέχρι 21/9/2018). Τα παραπάνω γνωστοποίησε το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Σπάρτης, βάσει κοινής υπουργική απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όπου καθορίζονται οι λεπτομέρειες για την εφαρμογή των ρυθμίσεων του άρθρου 36 του ν. 4508/2017.

Το ύψος του ειδικού βοηθήματος θα αντιστοιχεί σε ποσό που θα καθορίζεται ανάλογα με το ύψος της συνολικής οφειλής των καταναλωτών προς τον Προμηθευτή Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Για την υποβολή σχετικής αίτησης ,οι προς εξέταση δικαιούχοι θα πρέπει να προσκομίσουν:
1. Δήλωση Εισοδήματος (Ε1) του τελευταίου φορολογικού έτους όλων των μελών του νοικοκυριού
2. Εκκαθαριστικό του τελευταίου φορολογικού έτους όλων των μελών του νοικοκυριού
3. Δήλωση στοιχείων ακινήτων (Ε9) όλων των μελών του νοικοκυριού
4. Πράξη διοικητικού προσδιορισμού του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (Ε.Ν.Φ.Ι.Α)
5 .Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης
6. Γνωμάτευση Πιστοποίησης ΚΕΠΑ
7. Βεβαίωση του ασφαλιστικού φορέα ή Κρατικού Νοσοκομείου με την οποία πιστοποιείται η ανάγκη κατ’ οίκον χρήσης συσκευής μηχανικής υποστήριξης απαραίτητη για τη ζωή ατόμου ή ατόμων που περιλαμβάνονται στη σύνθεση του νοικοκυριού

Για την υποβολή σχετικής αίτησης, οι προς εξέταση δικαιούχοι πρέπει:
1. Να έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών, μέχρι και την ημερομηνία έναρξης ισχύος της ανωτέρω ΚΥΑ, δηλαδή έως και τις 21.09.2018.
2. Η αποσύνδεση παροχής ρεύματος θα πρέπει να αφορά την κύρια κατοικία του υπό εξέταση δικαιούχου.
3. Να πληρούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, όπως αυτά ορίζονται από τη σχετική ΚΥΑ.

Η υποβολή των αιτήσεων με τα δικαιολογητικά γίνεται στο Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Σπάρτης (Ευαγγελιστρίας 85-87, 2ος όροφος- τηλέφωνο επικοινωνίας 27310 22226 [εσ. 121, 122, 123]) από Δευτέρα έως Παρασκευή (08:00 έως 13:00) και προωθείται στην ειδική επιτροπή που συστάθηκε με την απόφαση του δημάρχου Σπάρτης, με σκοπό οι δικαιούχοι να λάβουν το ειδικό επίδομα και να επανασυνδεθεί το ρεύμα που έχει διακοπεί λόγω οφειλών.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Κυρ
Το κλίκ της ημέρας
του Κυρ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα