Εφιστά την προσοχή για τις πυρκαγιές η ΠΥ Γυθείου

Τρίτη, 09 Οκτώβριος 2018 14:06 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εφιστά την προσοχή για τις πυρκαγιές η ΠΥ Γυθείου

Στις 31 Οκτωβρίου ολοκληρώνεται η αντιπυρική περίοδος και η απαγόρευση καύσης σε υπαίθριο χώρο, υπενθυμίζει η Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου, που εφιστά ιδιαίτερη προσοχή σε όλους τους πολίτες, καθώς οι θερμοκρασίες εξακολουθούν να παραμένουν σε υψηλά -για την εποχή -επίπεδα.

Η ανακοίνωση της ΠΥ Γυθείου έχει ως εξής:

«Σύμφωνα με την σχετική νομοθεσία και ανεξάρτητα από της κατά τόπους καιρικές συνθήκες, απαγορεύεται τη καύση υπολειμμάτων καλλιέργειας, κάθε χρήση φλόγας καθώς και εργασίες που παράγουν θερμότητα ή σπινθήρες σε υπαίθριο χώρο από την 1η Μαΐου έως και τις 31 Οκτωβρίου κάθε έτους.

Οι παραβάτες είναι υπόλογοι και διώκονται σύμφωνα με την σχετική ποινική νομοθεσία.

Κάθε έναρξη φωτιάς μπορεί να επεκταθεί και να εξελιχθεί σε καταστροφική πυρκαγιά με απρόβλεπτες συνέπειες.

Σύμφωνα με τα σχέδια αντιμετώπισης τέτοιων συνθηκών, κάθε Τοπική Κοινότητα θα πρέπει να βρίσκεται σε εγρήγορση για άμεση κινητοποίηση σε περίπτωση έναρξης πυρκαγιάς.

Απαγορεύεται η χρήση κάθε μορφής πυρός στην ύπαιθρο.

Απαγορεύεται κάθε θερμή εργασία που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά.

Απαγορεύεται κάθε υπαίθρια εργασία με γεωργικά μηχανήματα ή εργαλεία που μπορεί να προκαλέσουν σπινθήρα.

Σε περίπτωση που διαπιστώσετε έναρξη πυρκαγιάς ενημερώστε αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στα τηλέφωνα 199 ή 2733 0 22199 προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εξάπλωσή της στον συντομότερο χρόνο».

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Κυρ
Το κλίκ της ημέρας
του Κυρ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα