Ξεκίνησε η εκτίμηση ζημιών στην ελαιοπαραγωγή της Λακωνίας

Μετά την επέλαση του κυκλώνα «Ζορμπάς»

Πέμπτη, 04 Οκτώβριος 2018 15:57 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ξεκίνησε η εκτίμηση ζημιών στην ελαιοπαραγωγή της Λακωνίας

Μετά το πέρασμα του μεσογειακού κυκλώνα «Ζορμπάς», κλιμάκια του ΕΛΓΑ μετέβησαν σε περιοχές της Λακωνία και της Μεσσηνίας που επλήγησαν από τη θεομηνία και ήδη  βρίσκεται σε εξέλιξη η πρώτη εκτίμηση των ζημιών. Στη συνέχεια, η διαδικασία προβλέπει να γίνει αναγγελία ζημιάς από τους δήμους, μέσω των ανταποκριτών του ΕΛΓΑ και στη συνέχεια δηλώσεις ζημιάς από τους παραγωγούς. Αμέσως μετά θα γίνει η κανονική εκτίμηση ζημιάς, προκειμένου να αποζημιωθούν οι παραγωγοί. Οι ζημιές αφορούν κυρίως τον ελαιόκαρπο, ενώ υπάρχουν αναφορές και για ζημιές σε άλλες καλλιέργειες (θερμοκήπια κλπ).

Εξάλλου, την Τετάρτη (3/10), ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης, είχε συνάντηση με τη βουλευτή Μεσσηνίας, Παναγιώτα Κοζομπόλη. Αφορμή ήταν τα αιτήματα των καλλιεργητών ελιάς για άμεσες εκτιμήσεις μετά τις ζημιές που προκάλεσε το πέρασμα του κυκλώνα «Ζορμπά».

Ο κ. Αραχωβίτης διαβεβαίωσε την κ. Κοζομπόλη ότι έχει κινητοποιηθεί με εντατικούς ρυθμούς ο μηχανισμός του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ).

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
του Κυρ
Το κλίκ της ημέρας
του Κυρ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα