Η ιερατική αυτογνωσία και αποστολή στο επίκεντρο του ιερατικού συνεδρίου της ΙΜΜΣ (ΦΩΤΟ)

Παρασκευή, 28 Σεπτέμβριος 2018 16:31 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η ιερατική αυτογνωσία και αποστολή στο επίκεντρο του ιερατικού συνεδρίου της ΙΜΜΣ (ΦΩΤΟ)

Με στόχο τη συνεχή επιμόρφωση και κατάρτιση των κληρικών της τοπικής Εκκλησίας, που αποτελεί μία από τις προτεραιότητες του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 25/9, το ετήσιο γενικό ιερατικό συνέδριο της ΙΜΜΣ, στην αίθουσα της Στέγης Νεότητος στη Σπάρτη.

Πριν την έναρξη του συνεδρίου με θέμα «Θέματα ιερατικής αυτογνωσίας και αποστολής», τελέσθηκε η θεία λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας. Η λατρευτική σύναξη επισφραγίστηκε με την τέλεση επιμνημόσυνης δέησης προεξάρχοντος του κ. Ευσταθίου, για τους ιερείς που απεβίωσαν τον τελευταίο χρόνο.

Στη Στέγη Νεότητος τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο αρχιερατικός επίτροπος Σπάρτης, πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Σεραφείμ Κοσμάς, ο οποίος παρουσίασε το βιογραφικό του εισηγητή, πανοσ. αρχιμανδρίτη π. Φιλοθέου Θεοχάρη, ο οποίος είναι ιεροκήρυκας και γενικός αρχιερατικός επίτροπος της Μητρόπολης Χαλκίδος, καθώς και γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής επί της Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως και Επιμορφώσεως του Εφημεριακού Κλήρου.

Ακολούθησε η προσφώνηση του κ. Ευσταθίου, ο οποίος ευχαρίστησε τον διακεκριμένο ομιλητή, για την αποδοχή της πρόσκλησής του, μιλώντας με θερμά λόγια για το ήθος, την προσωπικότητα, την εργατικότητα και την πνευματική προσφορά του στον χώρο της Εκκλησίας. Ακολούθως, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών, επισήμανε στους κληρικούς τη σπουδαιότητα του θέματος.

Αμέσως μετά, τον λόγο πήρε ο π. Φιλόθεος Θεοχάρης, ο οποίος αρχικά ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Ευστάθιο για την τιμητική του πρόσκληση. Στη συνέχεια, με μεστό και γλαφυρό λόγο, ανέπτυξε το ενδιαφέρον θέμα.

Το ιερατικό συνέδριο ολοκληρώθηκε με εποικοδομητικό διάλογο κατά τη διάρκεια του οποίου διευκρινίστηκαν σημεία της τοποθέτησης του ομιλητή και δόθηκαν απαντήσεις σε καίριες απορίες των ιερέων, τόσο από τον π. Φιλόθεο όσο και από τον Μητροπολίτη Ευστάθιο.

Φωτο: ΙΜΜΣ

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti