Αυλαία του προγράμματος για μελλοντικούς οικογεωργούς με λακωνική συμμετοχή

Δ. Ευρώτα και το Γυμνάσιο Γερακίου

Σάββατο, 22 Σεπτέμβριος 2018 09:52 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αυλαία του προγράμματος για μελλοντικούς οικογεωργούς με λακωνική συμμετοχή

Τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης» στο Ίλιον, η τελετή λήξης του έργου «Γεωργών Παιδεία- Start up farm: Δεξιότητες για μελλοντικούς οικογεωργούς», στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση των αποτελεσμάτων του  έργου, διετούς διάρκειας ( Αύγουστος 2016 - Σεπτέμβριος 2018), με τη συμμετοχή όλων των εταίρων του έργου, αλλά και προσκεκλημένων.

Παρευρέθηκαν και απεύθυναν χαιρετισμό ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Δημήτρης Μελάς και ο δήμαρχος Ευρώτα, Δήμος Βέρδος. Στη συνέχεια, ο τέως δήμαρχος Ευρώτα κι εμπνευστής του προγράμματος, Ιωάννης Γρυπιώτης, περιέγραψε τη  βασική ιδέα του έργου και τα οφέλη του για την αγροτική περιοχή του Ευρώτα. Ακολούθησε ομιλία του συντονιστή του έργου, αναπληρωτή καθηγητή στο Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Δημήτρη Λέκκα, με θέμα την επίτευξη των στόχων του έργου.

Τη σκυτάλη πήραν οι μαθητές του Γυμνασίου Γερακίου και του Γυμνασίου του Murfatlar Ρουμανίας, οι οποίοι παρουσίασαν τις εργασίες τους, έξι συνολικά επιχειρηματικά σχέδια, με θέματα σχετικά με την αγροτική επιχειρηματικότητα και την αειφορία στην περιοχή τους.  Συνολικά συμμετείχαν  14 μαθητές του Γυμνασίου Γερακίου και 3 μαθητές του Γυμνασίου Murfatlar , οι οποίοι ταξίδεψαν με τους εκπαιδευτικούς τους αλλά και τους γονείς τους για το σκοπό αυτό.

Ο εκπρόσωπος του Ερευνητικού Ιδρύματος  IZES της Γερμανίας, Bernhard Wern ανέλυσε τη σημασία του έργου Geo-Ergon Paideia  και τις μελλοντικές προεκτάσεις του, ενώ ο πρόεδρος του ΚΕΑΝ, Σταύρος Μηλιώνης αναφέρθηκε στη Δικτύωση των Μελλοντικών Οικο-Γεωργών και στην προσδοκώμενη ανάπτυξη δεξιοτήτων, ενώ τέλος παρουσιάστηκε από τον καθηγητή Δημήτρη Λέκκα η πλατφόρμα διάδρασης και συνεργασίας.  Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Γιάννης Σάρρος (εφημερίδα «Ύπαιθρος Χώρα»).

Η τελετή έκλεισε με τη  βράβευση των δύο σχολείων, και την υπόσχεση για τη συνέχεια της επιτυχημένης συνεργασίας μεταξύ των εταίρων.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν δύο εκπαιδευτικές δράσεις στους μαθητές των δύο σχολείων, με θέμα την «Αστική Γεωργία». Συγκεκριμένα επίσκεψη στο Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» στην «Κιβωτό των Σπόρων», που περιείχε «Παλιούς σπόρους  για νέες καλλιέργειες»,  κι επίσκεψη στο Πάρκο Ανακύκλωσης  Αγίων Αναργύρων-Καματερού, όπου ενημερώθηκαν σχετικά με στρατηγικές  ασφαλούς και αειφόρου ανάπτυξης γεωργικών πρακτικών στο αστικό περιβάλλον.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Κυρ
Το κλίκ της ημέρας
του Κυρ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα