25 συλλήψεις απέδωσε η επιδρομή της ΕΛΑΣ στη Λακωνία

Κατασχέθηκαν ένα πιστόλι και ένα σπαθί

Τρίτη, 14 Αύγουστος 2018 14:36 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
25 συλλήψεις απέδωσε η επιδρομή της ΕΛΑΣ στη Λακωνία

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν από τις 2/8/2018 έως και τις 13/8/2018, ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας. Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων έγιναν έλεγχοι σε 899 άτομα, εκ των οποίων 633 ήταν ημεδαποί και 266 αλλοδαποί, καθώς και σε 685 οχήματα. Επιπλέον, προσήχθησαν 137 άτομα, από τα οποία 72  ήταν ημεδαποί και 65 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 87 άτομα.

Πιο αναλυτικά στη Λακωνία συνελήφθησαν 25 άτομα και ειδικότερα: Τέσσερις ημεδαποί  για ναρκωτικά, ένας ημεδαπός για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, δύο ημεδαποί για καταδικαστικά έγγραφα, δύο ημεδαποί για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, τέσσερις ημεδαποί και ένας αλλοδαπός για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθώς και έντεκα αλλοδαποί οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Εξιχνίαση κλοπής
σε περιοχή του Δ. Σπάρτης
Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών επιχειρήσεων εξιχνιάστηκε ακόμα από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, μία περίπτωση κλοπής τσάντας ημεδαπής, που είχε γίνει στις 5/8/2018, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 19χρονου ημεδαπού για κλοπή.  

Λοιπές παραβάσεις
και κατασχέσεις
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά 236 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, μία παράβαση για στέρηση άδειας μουσικών οργάνων, μία  παράβαση της νομοθεσίας για τους κοινόχρηστους χώρους και τρεις παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, ενώ κατασχέθηκαν: Μικροποσότητα κάνναβης στην Αργολίδα, 3,1 γραμμάρια ηρωίνης, δύο ναρκωτικά δισκία και δύο οχήματα στην Κορινθία, 22,8 γραμμάρια κάνναβης, πιστόλι κρότου και ένα σπαθί στη Λακωνία και 15,6 γραμμάρια κάνναβης στη Μεσσηνία.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα