Επιστολή Επιμελητηρίου Λακωνίας στον Ευκλ. Τσακαλώτο

Για τα χρονικά όρια αποπληρωμής οφειλών

Δευτέρα, 13 Αύγουστος 2018 14:13 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Επιστολή Επιμελητηρίου Λακωνίας στον Ευκλ. Τσακαλώτο

Να εξεταστούν τρόποι για την αλλαγή των αποδεκτών χρονικών ορίων καταβολής δόσεων μέσω εναλλακτικών δικτύων, αιτείται μέσω επιστολής του στον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο πρόεδρος του  Επιμελητηρίου Λακωνίας, Ιωάννης Παναρίτης.

Αναλυτικά, η επιστολή έχει ως εξής:

«κε Υπουργέ,

Έχει παρατηρηθεί ότι πολλά από τα μέλη μας που έχουν ενταχθεί σε πάγιες ρυθμίσεις για την αποπληρωμή των οφειλών τους, επιβαρύνονται με προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής διότι, ενώ η καταβολή της δόσης πραγματοποιείται εμπρόθεσμα, γίνεται ορατή μετά από τη λήξη της προθεσμίας καταβολής διότι δεν πραγματοποιείται εντός των όρων των εναλλακτικών δικτύων όπως το web banking.

Παρακαλούμε όπως διερευνηθεί η δυνατότητα αλλαγής των όρων των τραπεζικών συναλλαγών ώστε να λαμβάνεται ως ημερομηνία καταβολής της δόσης η ημερομηνία πραγματοποίησης της συναλλαγής, προκειμένου να μπορεί ο οφειλέτης να αξιοποιεί στο έπακρο το χρονικό διάστημα έως τη λήξη της προθεσμίας και να μην επιβαρύνεται από περιττές μηνιαίες προσαυξήσεις που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Με τη βεβαιότητα ότι θα κάνετε αποδεκτό το δίκαιο αυτό αίτημα, αναμένουμε τις δικές σας ενέργειες».

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών