Στην Κόρινθο η «σκυτάλη» για την «Πελοπόννησος EXPO 2018»

Στις 3 Οκτωβρίου ανοίγουν οι πόρτες της έκθεσης

Παρασκευή, 20 Ιούλιος 2018 14:51 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στην Κόρινθο η «σκυτάλη» για την «Πελοπόννησος EXPO 2018»

Στην Κόρινθο θα πραγματοποιηθεί η εκθεσιακή δραστηριότητα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 2018» που διοργανώνουν κάθε χρόνο τα Επιμελητήρια των επτά νομών της Πελοποννήσου (Αργολίδος, Αρκαδίας, Αχαΐας, Ηλείας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας). Πρόκειται για την ετήσια έκθεση της Πελοποννήσου που φιλοδοξεί να προβάλλει την καινοτομία, την εξωστρέφεια, την ενεργητικότητα της ελληνικής επιχείρησης και να προάγει την εμπορική ανταγωνιστικότητα.
 
Θέτοντας και πάλι υψηλούς στόχους ποιότητας, πληρότητας και επισκεψιμότητας, η εκθεσιακή δραστηριότητα θα πραγματοποιηθεί στη Χερσαία Ζώνη Λιμένος Κορίνθου σε λυόμενη κατασκευή.
Διοργανώνεται από το Επιμελητήριο Κορινθίας και την Αναπτυξιακή Εταιρεία του Επιμελητηρίου, τελεί δε υπό την υποστήριξη των Επιμελητηρίων, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Κορινθίων.
 
Η εκθεσιακή δραστηριότητα θα λειτουργήσει από την Τετάρτη 3 έως και την Κυριακή 7 Οκτωβρίου στη Χερσαία Ζώνη Λιμένος Κορίνθου (Πλατεία Φλοίσβου) στο κέντρο της Κορίνθου.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα δοθεί η ευκαιρία σε συμμετέχοντες και επισκέπτες, να παρακολουθήσουν εκδηλώσεις με την συμμετοχή εκπροσώπων φορέων (ΟΤΑ, Δημοσίων Οργανισμών, Αναπτυξιακών Εταιριών κτλ), πάνω σε ενδιαφέροντα θέματα επιχειρηματικής ανάπτυξης, επενδύσεων και προώθησης πωλήσεων στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, ενώ επιχειρηματικές αποστολές από το εξωτερικό έχουν σχεδιαστεί για την σύναψη συνεργασιών και συμφωνιών με επιχειρήσεις της περιοχής.
 
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, στόχοι της εκθεσιακής δραστηριότητας είναι:
- Η ανάδειξη και η προβολή της οικονομικής δραστηριότητας
- Η προώθηση των προϊόντων σε όλες τις περιοχές της χώρας και το εξωτερικό
- Η τόνωση της αγοράς με την σύναψη εμπορικών συμφωνιών
- Η αύξηση της τουριστικής κίνησης από την προσέλευση και διακίνηση εμπορικών αντιπροσώπων και επισκεπτών
- Η γνωριμία και η επικοινωνία όλων των επιχειρηματιών της Περιφέρειάς, με στόχο τη ανίχνευση μελλοντικών συνεργασιών.
  Το κόστος συμμετοχής για τα περίπτερα εσωτερικού χώρου ανέρχεται στα 30 ευρώ το τ.μ.