Κόμβο εισόδου-εξόδου στο Λεύκτρο-Σπάρτη ζητούν οι κάτοικοι Καστορείου

Επιστολή στον υπ. Μεταφορών Χρ. Σπιρτζή

Τετάρτη, 18 Ιούλιος 2018 18:28 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Κόμβο εισόδου-εξόδου στο Λεύκτρο-Σπάρτη ζητούν οι κάτοικοι Καστορείου

Την κατασκευή κόμβου ή ημικόμβου εσόδου-εξόδου στην χιλιομετρική θέση περίπου 31+427 του οδικού κλάδου Λεύκτρου-Σπάρτης ζητούν οι κάτοικοι της περιοχής του Καστορείου, με επιστολή στον υπουργό Υποδομών & Μεταφορών Χρ. Σπιρτζή και τους γενικούς γραμματείς του υπουργείου Γ. Δέδδε και Ι. Καρνέση.

Στην επιστολή, υπογεγραμμένη από τον πρόεδρο της Τ.Κ. Καστορείου Γιώργο Οικονομάκη και κοινοποιημένη στο δήμαρχο Σπάρτης, στον αντιδήμαρχο Πελλάνας και στους βουλευτές του νομού, επισημαίνεται η αναγκαιότητα κατασκευής του κόμβου, αλλά και η καθολικότητα του αιτήματος υλοποίησης του έργου από τους κατοίκους της περιοχής.

Σύμφωνα με τον κ. Οικονομάκη το μόνο που θα απαιτηθεί για την κατασκευή του κόμβου είναι εργασίες μικρής κλίμακας, ενώ το όφελος για την τοπική κοινότητα θα είναι μεγάλο αφού, το έργο θα συμβάλλει στην ασφαλή και γρήγορη μετακίνηση των μαθητών, στην «ένωση» του Πάρνωνα με τον Ταΰγετο και στην καλύτερη διακίνηση των αγροτικών προϊόντων, στην εξυπηρέτηση των κατοίκων και τελικά στην οικονομική ανάκαμψη της περιοχής.

Ειδικότερα στην επιστολή αναφέρεται:

«Αξιότιμε κ. υπουργέ,    
Με την παρούσα επιστολή σας διαβιβάζουμε και σας υπενθυμίζουμε για μια ακόμα φορά το δίκαιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής μας, αλλά και συνολικά του Δήμου Σπάρτης, για την κατασκευή κόμβου ή έστω ημικόμβου εσόδου - εξόδου, στην χιλιομετρική θέση περίπου 31+427 του οδικού κλάδου Λεύκτρου - Σπάρτης (περιοχή Καστορείου).  

Η καθολικότητα του αιτήματός μας, εκφράστηκε άλλωστε και με την συγκέντρωση πλέον των πεντακοσίων (500) υπογραφών συμπολιτών μας υπέρ της υλοποίησης του έργου, οι οποίες και σας διαβιβάστηκαν με το υπ’ αριθμ. 46/18-04-2016 υπόμνημα της Τοπικής Κοινότητας Καστορείου.  

Οι λόγοι που κατά τη γνώμη μας, επιβάλλουν να εξεταστεί το αίτημα για την κατασκευή του συγκεκριμένου Κόμβου, συνοψίζονται ως εξής :

 - Η ευχερής δυνατότητα από τεχνικής απόψεως της κατασκευής του έργου, αφού θα απαιτηθούν μόνο πρόσθετες  εργασίες μικρής κλίμακας, καθόσον στην περιοχή υπάρχει ήδη ανισόπεδη γέφυρα και δεν απαιτούνται πρόσθετες απαλλοτριώσεις.

- Το Καστόρι ήταν έδρα του πρώην Δήμου Πελλάνας και οι υποδομές του γίνονται αποδέκτες των κατοίκων του συνόλου των Βορείων Δήμων. Στο Καστόρειο λειτουργούν Λύκειο, Γυμνάσιο, Δημοτικό και Νηπιαγωγείο. Η κατασκευή του προτεινόμενου κόμβου θα βοηθήσει στην ασφαλή και γρήγορη μετακίνηση των μαθητών. Επίσης στο Καστόρειο λειτουργούν Κέντρο Υγείας, Συμβολαιογραφείο, Υποθηκοφυλακείο, υποκατάστημα ΕΛΤΑ και ΑΤΜ της Τράπεζας Eurobank. Επίσης δραστηριοποιούνται πολλές μεγάλες κτηνοτροφικές μονάδες, συμπεριλαμβανόμενης και μιας πρότυπης μονάδας παραγωγής γάλακτος.

- Από γεωγραφικής άποψης ο συγκεκριμένος κόμβος θα ενώσει ουσιαστικά Πάρνωνα με Ταΰγετο,  δημιουργώντας νέα δεδομένα προσβασιμότητας στην περιοχή και θα συμβάλει καθοριστικά στην βελτίωση της τοπικής οικονομίας με την ευκολότερη προώθηση των αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων μας.

Κύριε Υπουργέ, σας καλούμε να αξιολογήσετε με ιδιαίτερη ευαισθησία το δίκαιο αίτημά μας και ελπίζουμε στην άμεση ανταπόκριση των Υπηρεσιών του Υπουργείου σας, προκειμένου, να εξευρεθεί ο τρόπος ικανοποίησης του.  Θα συμβάλλεται έτσι καταλυτικά, ώστε το μεγάλο αυτό έργο, να βελτιώσει πραγματικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής μας και να αποτελέσει εργαλείο οικονομικής ανάκαμψης της ευρύτερης περιοχής της Λακωνίας».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα