Το ελαιόλαδο της Λακωνίας έχει χρώμα …χάλκινο

Διεθνής διάκριση ποιότητας για την εταιρεία Sparta Gourmet

Δευτέρα, 09 Ιούλιος 2018 01:11 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Το ελαιόλαδο της Λακωνίας έχει χρώμα …χάλκινο

Τα καλά νέα για τη Λακωνία έρχονται από μακριά. Και πόση αισιοδοξία για τον τόπο δημιουργεί μια είδηση αναγνώρισης της καινοτομίας, της επένδυσης και της υπεραξίας που δίνει στη γη σου η υγιής επιχειρηματικότητα!

Η διάκριση που ήρθε από το Λονδίνο για τη νεοφυή εταιρεία τυποποίησης, επεξεργασίας και εξαγωγής ελιάς και ελαιόλαδου «Sparta Gourmet» με έδρα τη Σπάρτη, είναι το μεγάλο γεγονός.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία της οικογένειας Βαλιώτη κατέκτησε την πρώτη -και σίγουρα όχι την τελευταία- διεθνή διάκριση, τιμώμενη με τον τίτλο “Quality” Bronze Award (χάλκινο μετάλλιο) στον διαγωνισμό για την ποιότητα του ελαιόλαδου “London International Olive Oil Quality Competition”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κάθετη μονάδα της «Sparta Gourmet», παρά το γεγονός ότι μετρά μόνο λίγους μήνες παρουσίας, κατάφερε να διαχειριστεί περίπου χίλιους τόνους ελαιολάδου αποκλειστικά από την ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας και προχωρά ακάθεκτη, αυξάνοντας συνεχώς την εξαγωγική της δραστηριότητα. Οι αγορές λαδιού και ελιάς συνεχίζονται, ενώ πλήθος κοντέινερ φεύγουν διαρκώς προς διάφορες χώρες του κόσμου.

«Στοχεύουμε ακόμα ψηλότερα» δήλωσε χαρακτηριστικά η διεύθυνση της εταιρείας σχολιάζοντας τη διεθνή διάκριση και δήλωσε ιδιαίτερα ευτυχής, καθώς η εταιρεία κατατάσσεται ήδη στις καλύτερες του κόσμου. Άλλωστε, σκοπός του ιδρυτή της εταιρείας, Ευσταθίου Βαλιώτη, είναι να αναδείξει την ανωτερότητα του λακωνικού λαδιού και της ελιάς στα πέρατα του κόσμου.

Σύμμαχος στη συντονισμένη προσπάθεια στέκεται και η κοινωνία της Λακωνίας, που παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις εξελίξεις και εμπιστεύεται τους καρπούς της στην «Sparta Gourmet».

Ο «ΛΤ», από την πλευρά του, δεν έχει παρά να ευχηθεί στο νεοσύστατο εργοστάσιο καλή συνέχεια και ακόμα περισσότερες επιτυχίες, που φέρνουν τον «πράσινο χρυσό» της λακωνικής γης στην κορυφή.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα