Νέα διεθνής διάκριση για το παρθένο ελαιόλαδο της Πετρίνας! (ΦΩΤΟ)

Βραβείο για τον αγροτικό συνεταιρισμό στον διαγωνισμό “TASTE OLYMP AWARDS”

Δευτέρα, 25 Ιούνιος 2018 13:44 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Νέα διεθνής διάκριση για το παρθένο ελαιόλαδο της Πετρίνας! (ΦΩΤΟ)

Σε παγκόσμια κλίμακα αναγνωρίστηκε η αξία του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου της Πετρίνας και του αγροτικού συνεταιρισμού της περιοχής που παράγει το προϊόν. Συγκεκριμένα, ο συνεταιρισμός διακρίθηκε σε δύο κατηγορίες στον Διεθνή Διαγωνισμό “LONDON  INTERNATIONAL OLIVE OIL COMPETITIONS”(QUALITY & HEALTH), κατακτώντας δύο χάλκινα μετάλλια!

Εκτός των παραπάνω  διακρίσεων, στις 17 Ιουνίου, το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πετρίνας βραβεύτηκε για ακόμη μια φορά στον διαγωνισμό με τίτλο “TASTE OLYMP AWARDS”. Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε με την εποπτεία του  Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Και πραγματοποιήθηκε υπό των αιγίδα των Υπουργείου Τουρισμού, Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Οργανισμού Τουρισμού, Λέσχη Αρχιμαγείρων της Ελλάδος κ.ά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δοκιμάστηκαν όλα τα προϊόντα και το «Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο της Πετρίνας» κατάφερε να διακριθεί μεταξύ των άλλων προϊόντων από μια πολυάριθμή κριτική επιτροπή της Λέσχης Αρχιμαγείρων (“CHEF’ S CLUB).

Στην τελετή βράβευσης παρέστη ο πρόεδρος του συνεταιρισμού κ. Γεώργιος Καπασούρης, παραλαμβάνοντας από τον αρχιμάγειρα της Προεδρίας της Δημοκρατία,  το χάλκινο βραβείο.

Μετά την παραλαβή του χάλκινου βραβείου, ο κ. Καπασούρης απηύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό, με αναφορές στην ιστορία και την αξιόλογη διαδρομή του συνεταιρισμού, αφιερώνοντας με συγκίνηση το βραβείο σε όλους τους συνεταίρους.

Πλέον, για το «Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο της Πετρίνας» διανοίγονται νέες προσδοκίες, κατακτώντας την παγκόσμια αναγνώριση.

Λίγα λόγια για τον Αγροτικό
Συνεταιρισμό Πετρίνας
Το 1907 ο διορατικός δάσκαλος Στυλιανός Κ. Κουτούπης (1874-1945) εμπνεύστηκε τη συνεταιριστική ιδέα. Η ιδέα αυτή έγινε πραγματικότητα την άνοιξη του 1915, χρονιά που ιδρύεται ο πρώτος ίσως Συνεταιρισμός στην Ελλάδα, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πετρίνας.

Το 1938 ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πετρίνας εφάρμοσε πρώτος στην Ελλάδα το σύστημα της κοινής έκθλιψης του ελαιοκάρπου λίγες μόνο ώρες μετά τη συλλογή του που αποτελεί ανεπανάληπτο και κορυφαίο επίτευγμα στην εξέλιξη της συνεταιριστικής ιδέας, πετυχαίνοντας την ποιοτική βελτίωση του ελαιόλαδου, την καλύτερη αξιοποίηση του Ελαιουργείου του και την κοινωνική συνοχή των μελών του.

Σήμερα, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πετρίνας διαθέτει ιδιόκτητες, σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις που καλύπτουν επιφάνεια 2.000 τ.μ περίπου για τη στέγαση των γραφείων του, του ελαιουργείου του, του τυποποιητηρίου, των αποθηκευτικών χώρων και του εν εξοπλισμού του καθώς και ιδιόκτητη ακάλυπτη επιφάνεια 1.000 τ.μ περίπου για την άνετη φορτοεκφόρτωση των προϊόντων του. Η μέση ετήσια παραγωγή του αποκλειστικά σε εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο (extra virgin olive oil) με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (Π.Ο.Π) ανέρχεται περίπου σε 300 τόνους. Και διαθέτει για την αποθήκευση του ελαιολάδου, 10 ανοξείδωτες ελαιοδεξαμενές, συνολικής χωρητικότητας περίπου 300 τόνων.

Εν τέλει, μια επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πετρίνας θα σας πείσει.

Ρεπορτάζ: Ελένη Τζανετάκου
Φωτογραφίες και πληροφορίες από τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού κ. Γεώργιο Καπασούρη

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα