Διαμαρτύρονται σε Τζανετέα και Τατούλη οι Λάκωνες βιοκαλλιεργητές

«Μη μας γυρίζετε την πλάτη…»

Δευτέρα, 11 Ιούνιος 2018 14:19 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Διαμαρτύρονται σε Τζανετέα και Τατούλη οι Λάκωνες βιοκαλλιεργητές

Επιστολή διαμαρτυρίας στην αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κ. Αδαμαντία Τζανετέα και τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη, απέστειλε το Διοικητικό  Συμβούλιο της Ένωσης Βιοκαλλιεργητών ΠΕ Λακωνίας.

Οι λόγοι της αντίδρασης περιγράφονται στην επιστολή, η οποία έχει ως εξής:

«Την Πέμπτη 7 Ιουνίου οργανώσατε ημερίδα στο Διοικητήριο Λακωνίας με θέμα “Αγροτικός Τομέας στη Λακωνία, προβλήματα και προοπτικές”.

Δυστυχώς για εμάς, βρεθήκαμε να μην έχουμε κληθεί για λόγους που μόνο εσείς γνωρίζετε.  Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη της Ένωσης Βιοκαλλιεργητών ΠΕ Λακωνίας εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους, μετά από τα όσα έχουν υποστεί με τα προγράμματα Βιολογικής Γεωργίας από το 2014 έως σήμερα. Σημειωτέο ότι η Λακωνία είναι η μόνη Περιφερειακή Ενότητα που δεν έχει πληρωθεί για το έτος 2016, διότι καθυστερούν οι καταστάσεις πληρωμών, όπως επίσης και η εξέταση των ενστάσεων 2014 και 2015. Ασφαλώς η παρουσία μας εκεί μπορεί να ενοχλούσε κάποιους, αλλά θα ακουγόταν η αλήθεια και μόνο η αλήθεια.

Κυρία Τζανετέα, η Λακωνία την περίοδο 2001-2006 ήταν πρώτη σε βιοκαλλιεργητές στην Επικράτεια. Την περίοδο 2007-2013 μειώθηκε σε ποσοστό 25% και τώρα με ΠΑΑ 2014-2020 στο Πρόγραμμα έχουν ενταχθεί μόνο 120 Βιοκαλλιεργητές και στη Βιολογική κτηνοτροφία έχουν ενταχθεί μόνο 200 Βιοκτηνοτρόφοι σε όλη τη Πελοπόννησο.

Όπως καταλαβαίνετε το θέμα θα έπρεπε να σας απασχολεί σε μεγάλο βαθμό και όχι να μας γυρίζετε τη πλάτη. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι έγινε εν αγνοία σας και ότι σύντομα θα επανορθώσετε. Το θέμα Βιολογική Γεωργία-Κτηνοτροφία στη Λακωνία είναι μεγάλο από μόνο του. Να σας ενημερώσουμε ότι θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση σε θέματα παραγωγής αλλά και επιχειρηματικότητας νέων, που επιθυμούν να ξεκινήσουν ή να εξελίξουν με δυναμικό τρόπο τις δραστηριότητές τους, προσφέρουν οι δράσεις κατάρτισης που έχει βάλει στην ατζέντα του το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε συνεργασία με το Rutgers State University of New Jersey και την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή κατόπιν πρωτοβουλίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Τέτοιου είδους δραστηριότητες στη περιοχή μας, λείπουν παντελώς.

Περιμένοντας άμεσα τις δικές σας ενέργειες, σας ευχαριστούμε που μας ακούσατε».

Σημειώνεται ότι η παραπάνω επιστολή κοινοποιείται και στον βουλευτή, Σταύρο Αραχωβίτης, όπως και στα ΜΜΕ της Λακωνίας.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα