Επί τάπητος τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου της Λακωνίας (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Σε σύσκεψη στο Διοικητήριο - Τζανετέα: «Είναι ανάγκη να στηρίξουμε τους αγρότες του νομού»

Πέμπτη, 07 Ιούνιος 2018 16:50 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Επί τάπητος τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου της Λακωνίας (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Με πρωτοβουλία της αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας, κ. Αδαμαντίας Τζανετέα, την Πέμπτη 7/6  πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Διοικητήριο Λακωνίας με θέμα «Αγροτικός τομέας στη Λακωνία - προβλήματα και προοπτικές».

Στη σύσκεψη έγινε ευρεία συζήτηση για θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα στη Λακωνία όπως οι επιδοτήσεις, οι τιμές των αγροτικών προϊόντων, οι εξαγωγές και η προώθηση των λακωνικών προϊόντων, η προσπάθεια καταστολής του παράνομου εμπορίου, η στήριξη των μικρών παραγωγών καθώς επίσης και η διαχείριση των υδάτινων πόρων. Όλοι οι παραβρισκόμενοι συμφώνησαν ότι τέτοιες συναντήσεις θα πρέπει να γίνονται σε τακτική βάση και πως θα πρέπει να υπάρξει ένωση των δυνάμεων για το καλύτερο αποτέλεσμα στον αγροτικό τομέα στη Λακωνία.

Η αντιπεριφερειάρχης κ. Τζανετέα τόνισε ότι «ο πρωτογενής τομέας είναι ο πυλώνας για την ανάπτυξης της οικονομίας και ότι η Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας, παρά την έλλειψη ανθρώπινων πόρων, καταβάλλει κάθε δυνατή  προσπάθεια  για να στηρίξει την τοπική αγροτική οικονομία».

Στη σύσκεψη πήραν μέρος ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Ηλίας Στρατηγάκος, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κκ Τάκης Καρράς και Σταυρός Χρυσαδάκος, ο πρόεδρος της ΕΑΣ Λακωνίας κ. Νικόλαος Προκοβάκης, ο πρόεδρος της συμβουλευτικής επιτροπής κ. Σπύρος Παπαδάκος και τα μέλη της επιτροπής κκ Χρήστος Αναγνωστάκος, Αναστάσιος Γκολέμης, Πέτρος Μπλέτας, Γιώργος Σκαφιδάς. Επίσης, παρέστησαν ο πρόεδρος του ΑΣΕ Σκάλας κ. Στέλιος Σαρρής, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Σπάρτης «Ο Λεωνίδας» κ. Παναγιώτης Κυριακόπουλος, ο πρόεδρος του Αγροτικού ελαιουργικού συνεταιρισμού Αγγελώνας κ. Αγγελής Κοκκαλιάρης, ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Αγίων Αναργύρων κ. Μιχάλης Φαρλέκας, ο κ. Ηλίας Σάλαρης (ελαιοτριβείο Θεολόγος). Επίπλέον, το «παρών» έδωσαν ο κ. Αριστοτέλης Καραγιάννης (ελαιοτριβείο Πελλάνας), ο κ. Δημήτριος Μανιατάκος (συσκευαστήριο), ο κ. Μαυροειδής Αγγελόπουλος (συσκευασία-εξαγωγές), η κ. Μαργαρίτα Βασιλάκου – Σκεύη (συσκευαστήριο), η κ Μαργαρίτα Μπουφίδη (Αγροτικός συνεταιρισμός Αγροτικών προϊόντων ΛΑΜΠΙΔΩ), ο κ. Σταύρος Αργυρόπουλος (παραγωγός επιχειρηματίας), ο κ. Ιωάννης Σταματάκος (παραγωγός επιχειρηματίας), ο έμπορος ελιάς Καλαμών κ. Γεώργιος Κάτσαρης, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Λακωνίας.

Δείτε στο παρακάτω video δήλωση της αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Αδ. Τζανετέα


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα