Παράταση αιτήσεων για ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών στον Δ. Μονεμβασίας

Πέμπτη, 01 Φεβρουάριος 2018 08:31 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Παράταση αιτήσεων για ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών στον Δ. Μονεμβασίας

Σύμφωνα με απόφαση του Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, στους Δήμους που τελούσαν στο άμεσο παρελθόν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, παρατείνεται το χρονικό διάστημα ρύθμισης οφειλών. Πιο συγκεκριμένα, έως 28 Φεβρουαρίου 2018, οι πολίτες μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για την ευνοϊκή ρύθμιση των οφειλών τους προς το Δήμο Μονεμβασίας και να ωφεληθούν από τη δυνατότητα των 100 δόσεων και την απαλλαγή, ακόμα και του συνόλου των προσαυξήσεων.

Η ρύθμιση αφορά σε οφειλές προς τον Δήμο Μονεμβασίας που έχουν βεβαιωθεί ή που θα βεβαιωθούν έως και τις 30 Σεπτεμβρίου 2017. Στη ρύθμιση μπορούν, επίσης, να υπαχθούν και οφειλές που κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης τελούν σε αναστολή, διοικητική ή εκ του νόμου ή έχουν υπαχθεί σε προηγούμενη ρύθμιση ή διευκόλυνση τμηματικής καταβολής, η οποία είναι σε ισχύ, με απώλεια των ευεργετημάτων της προηγούμενης ρύθμισης και χωρίς η υπαγωγή τους να συνεπάγεται επιστροφή καταβληθέντων ποσών. Υπάγονται, επίσης, και οφειλές που δεν έχουν βεβαιωθεί, λόγω του ότι εκκρεμεί για αυτές δικαστική αμφισβήτηση σε οποιοδήποτε βαθμό, εφόσον στην τελευταία περίπτωση, ο οφειλέτης παραιτηθεί από τα ασκηθέντα ένδικα βοηθήματα ή μέσα.

Προβλέπεται απαλλαγή κατά ποσοστό από τις κατά ΚΕΔΕ προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής, καθώς και από τα πρόστιμα λόγω εκπρόθεσμης υποβολής ή μη υποβολής ή ανακριβούς δήλωσης ή λόγω μη καταβολής τέλους ως εξής:
-  Με εφάπαξ καταβολή, απαλλαγή 100% των προσαυξήσεων
-  Από 2 έως 24 δόσεις, απαλλαγή 80% των προσαυξήσεων
-  Από 25 έως 48 δόσεις, απαλλαγή 70% των προσαυξήσεων
- Από 49 έως 72 δόσεις, απαλλαγή 60% των προσαυξήσεων
- Από 73 έως 100 δόσεις, απαλλαγή 50% των προσαυξήσεων

Περισσότερες πληροφορίες στα ακόλουθα τηλέφωνα του τμήματος Εσόδων:
Για τη Δημοτική Ενότητα Ασωπού 2732360320 (κα Ευαγγελάκου Μαρία)
Για τη Δημοτική Ενότητα Βοιών 2732360139 (κα Μινώπετρου Αναστασία)
Για τη Δημοτική Ενότητα Ζάρακα 2732360415 (κα Μπέλεση Θεοδώρα)
Για τη Δημοτική Ενότητα Μολάων 2732360535(κα Γεώργα Παναγιώτα)
Για τη Δημοτική Ενότητα Μονεμβασίας 2732360012 (κος Ρέγας Κωνσταντίνος)


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος