Οι άξονες της δράσης «Επιχειρούμε Έξω» αναπτύχθηκαν σε εκδήλωση του Επιμελητηρίου

Παρασκευή, 26 Ιανουάριος 2018 07:49 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Οι άξονες της δράσης «Επιχειρούμε Έξω» αναπτύχθηκαν σε εκδήλωση του Επιμελητηρίου

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου στα γραφεία της ΟΕΒΕ Λακωνίας στη Σπάρτη ενημερωτική εκδήλωση του Επιμελητηρίου, σε συνεργασία με τη Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων, εταίρο του ΕΦΕΠΑΕ,  για τη δράση του ΕΠΑνΕΚ: «ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕ ΕΞΩ».

Την παρουσίαση του προγράμματος έκανε ο συνεργάτης της Διαχειριστικής κ. Αντώνης  Σταυρόπουλος.

Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην προώθηση της εξωστρέφειας των ελληνικών μεταποιητικών επιχειρήσεων που αναπτύσσουν ήδη εξαγωγική δραστηριότητα, μέσω της συμμετοχής τους σε εμπορικές εκθέσεις που διοργανώνονται στην ΕΕ και σε τρίτες χώρες. Η Δράση αφορά πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες ελληνικές μεταποιητικές επιχειρήσεις που αναπτύσσουν ήδη εξαγωγική δραστηριότητα. Τα επενδυτικά σχέδια που θα χρηματοδοτηθούν θα αφορούν στους ακόλουθους στρατηγικούς τομείς:  Αγροδιατροφή/βιομηχανία τροφίμων, πολιτιστικές και δημιουργικές βιομηχανίες, υλικά/κατασκευές, ενέργεια, περιβάλλον, τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνίας (ΤΠΕ), υγεία/φάρμακα.

Οι επιχειρήσεις που θα υποβάλουν πρόταση θα πρέπει πριν από την ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης:
- Να έχουν κλείσει τουλάχιστον μία διαχειριστική χρήση δωδεκάμηνης διάρκειας
- Να διαθέτουν επιλέξιμους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ), οι οποίοι αφορούν σε προϊόντα που επιθυμούν να προωθήσουν μέσω της συμμετοχής τους στις εμπορικές εκθέσεις
- Να παράγουν/ μεταποιούν ήδη τα προϊόντα αυτά
- Να αναπτύσσουν ήδη εξαγωγική δραστηριότητα και ποσοστό τουλάχιστον 2% του ετήσιου κύκλου εργασιών να προέρχεται από εξαγωγές προϊόντων που παράγουν/μεταποιούν.

Η περίοδος υποβολής προτάσεων ξεκίνησε στις 18/1/2018 και θα εκπνεύσει με την  εξάντληση του προϋπολογισμού.

Στην εκδήλωση, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας, κ. Γιάννης Παναρίτης, επεσήμανε την ανάγκη εξωστρέφειας των επιχειρήσεων και τόνισε ότι είναι ένας από τους βασικούς στόχους του Επιμελητηρίου και της νέας διοίκησης που προήλθε από τις εκλογές του Δεκεμβρίου.

Οι συμμετέχοντες έθεσαν ερωτήματα στον εκπρόσωπο της Διαχειριστικής για τη Δράση και ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση για τις λεπτομέρειες υποβολής προτάσεων, τη διαδικασία ένταξης και ολοκλήρωσης της Δράσης από τις επιχειρήσεις. Ο κ. Σταυρόπουλος ενημέρωσε για την πρόθεση του Υπουργείου να χρηματοδοτήσει τη Δράση με επιπλέον κονδύλια λαμβάνοντας υπόψη το μεγάλο ενδιαφέρον που έχει για τις επιχειρήσεις.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του ΕΣΠΑ για τον οδηγό και τα λοιπά αρχεία και οδηγίες της δράσης:
https://www.espa.gr/el/Pages/ProclamationsFS.aspx?item=3708

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος