Στο πλευρό των Λακώνων βιοκαλλιεργητών η Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου

Για τις πληρωμές των βιολογικών

Τρίτη, 09 Ιανουάριος 2018 15:56 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στο πλευρό των Λακώνων βιοκαλλιεργητών η Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου

Στο πλευρό των βιοκαλλιεργητών της Λακωνίας για τις καθυστερήσεις στις πληρωμές Βιολογικής Γεωργίας-Κτηνοτροφίας στέκεται η Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία σε απάντησή της προς την Ένωση Βιοκαλλιεργητών Λακωνίας αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «η Επιτροπή έχει αρχίσει να εξετάζει την αναφορά σας. Η επιτροπή θεωρεί την αναφορά σας παραδεκτή δεδομένου ότι το αντικείμενο της εμπίπτει στο πεδίο δραστηριοτήτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με τον Κανονισμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Στη συνέχεια η επιτροπή ζήτησε από Ευρωπαϊκή Επιτροπή να διεξαγάγει προκαταρκτική έρευνα σχετικά με τις διάφορες πλευρές του προβλήματος βάσει των πληροφοριών που έχετε υποβάλει. Η επιτροπή θα συνεχίσει την εξέταση της αναφοράς σας μόλις λάβει τις απαιτούμενες πληροφορίες. Η επιτροπή πιστεύει εξάλλου ότι τα θέματα που θίγετε στην αναφορά σας πρέπει να υποβληθούν επίσης στις επιτροπές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο πεδίο αρμοδιότητας των οποίων εμπίπτει, και αποφάσισε συνεπώς να τη διαβιβάσει στην Επιτροπή Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου, στην Επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής, καθώς επίσης και στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην EE για ενημέρωση».

Επίσης, η Ένωση Βιοκαλλιεργητών επισημαίνει τα εξής: «Από την ανακοίνωση της Επιτροπής Αναφορών προς τα μέλη (σχετ. αναφορά 0541/2015 του ΑΚΚΕΛ), την οποία μας κοινοποίησε, η Επιτροπή Αναφορών, προκύπτει με τα λεγόμενα των Ελληνικών Αρχών ότι οι καθυστερήσεις των πληρωμών της Βιολογικής Γεωργίας - Κτηνοτροφίας, οφείλονταν σε πρόβλημα στο σύστημα αναγνώρισης αγροτεμαχίων (LPIS). Οι Ελληνικές Αρχές, δεν προέβησαν σε πληρωμές, ώστε σε περίπτωση υπερ-αντιστάθμισης, να μην έχουν οι δικαιούχοι να επιστρέψουν μεγάλα ποσά. Δοξάστε τους!

Στη συνέχεια, όπως προκύπτει από το σχετικό έγγραφο, δηλαδή μετά τον Οκτώβριο του 2015, οι Ελληνικές Αρχές δήλωναν ότι διευθέτησαν τα προβλήματα και ότι αναμενόταν να έχουν ολοκληρωθεί οι πληρωμές έως το τέλος του 2017. Η πραγματικότητα όμως είναι τελείως διαφορετική».


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα