Μια εσπερίδα για το ελαιόλαδο και την ανάπτυξη με πρωταγωνιστές τους παραγωγούς (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Στον Ασωπό - Με τη συμμετοχή προέδρων και μελών ΔΣ όλων των αγροτικών συνεταιρισμών - μελών της ΚΑΣΕΛΛ

Παρασκευή, 08 Δεκέμβριος 2017 08:00 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μια εσπερίδα για το ελαιόλαδο και την ανάπτυξη με πρωταγωνιστές τους παραγωγούς (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Το Σάββατο, 4 Νοεμβρίου, στην αίθουσα Πολιτιστικού Συλλόγου Ασωπού, πραγματοποιήθηκε Εσπερίδα για το Ελαιόλαδο και τις δυνατότητες ανάπτυξης μέσω των κοινοτικών προγραμμάτων και της καλύτερης δυνατής αξιοποίησής τους. Την Εσπερίδα συνδιοργάνωσαν η ΚΑΣΕΛΛ και η εταιρεία foodstandard. Στο πλαίσιο της διοργάνωσης η εγνωσμένου κύρους δημοσιογράφος, της γαστρονονομίας και της διατροφής, Ελένη Ψυχούλη, παρουσίασε την καμπάνια “Οι μάχες του λαδιού” (Olive Oil Battles) που φιλοξενούνται στην πλατφόρμα foodz.gr.

Στην Εσπερίδα συμμετείχαν οι Πρόεδροι και τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων όλων των Αγροτικών Συνεταιρισμών - μελών της ΚΑΣΕΛΛ και συγκεκριμένα του ΑΣ Αγγελώνας, του ΑΣ Ασωπού, του ΑΣ Νομίων - Φουτίων Μονεμβασιάς, του ΑΣ Αγίου Δημήτρίου Ζάρακα, του ΑΣ Δημητρίου-Αγίου Νικολάου Ταλάντων καθώς και του ΑΣ Συκεάς και του ΑΣ Μολάων - Πακίων. Στην εκδήλωση, επίσης, συμμετείχαν πολιτειακοί εκπρόσωποι και πλήθος παραγωγών.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της foodstandard, Στέλιος Δρυς, κάλεσε όλους τους Προέδρους των Συνεταιρισμών της περιοχής να περιγράψουν την εμπειρία των Προγραμμάτων Οργανώσεων Ελαιοκομικών Φορέων της τριετίας που βρίσκεται τώρα στην ολοκλήρωσή της και να κάνουν τις προτάσεις τους για τις βελτιώσεις που μπορούν να προχωρήσουν κατά τη νέα τριετία που θα ξεκινήσει το 2018. “Ήρθαμε εδώ για να σας ακούσουμε, όχι για να κάνουμε μονόλογο”, είπε χαρακτηριστικά ενώ σημείωσε ότι “όλοι έχουμε έναν κοινό σκοπό, και αυτός ο κοινός σκοπός είναι το ελαιόλαδο και τα προϊόντα και κυρίως η Ανάπτυξη όχι μόνο της περιοχής της Λακωνίας αλλά κι όλης της χώρας μας”.

Η δημοσιογράφος, Ελένη Ψυχούλη εστίασε στην ανάγκη να ενισχυθεί η επικοινωνία των παραγωγών και η προβολή του έργου και των σκοπών τους στο ευρύτερο κοινό. “Πιστεύω ότι ο παραγωγός πρέπει να βγει προς τα έξω και να κάνουμε κάτι να προβάλουμε τη δουλειά του. Να αποκτήσουν όλοι οι παραγωγοί “ονοματεπώνυμο” στα νέα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να μαθευτεί η δουλειά που γίνεται στο χωράφι”. “Το ελληνικό ελαιόλαδο είναι το καλύτερο στον κόσμο, αλλά πρέπει και να το αποδείξουμε”, συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Ο Πρόεδρος του ΑΣ Ασωπού, Γιάννης Λυριωτάκης, σημείωσε ότι το 50% βελτίωσης της ποιότητας του παραγόμενου προϊόντος οφείλεται στην επιτυχημένη πορεία του προγράμματος ΟΕΦ. “Η ολοκληρωμένη διαχείριση, οι συμβουλές και η συντονισμένη παρακολούθηση βοηθάνε τα μέγιστα”, σημείωσε χαρακτηριστικά. Ο Πρόεδρος του ΑΣ Αγίου Δημητρίου-Αγίου Νικολάου, Ταλάντων, Σωτήρης Κρητικός, σημείωσε ότι η επιτυχημένη πορεία του Προγράμματος ΟΕΦ οδήγησε στην απόφαση να συνεχίσουν το ίδιο αποτελεσματικά και την επόμενη τριετία. Ο Πρόεδρος του ΑΣ Νομίων - Φουτίων Μονεμβασιάς, Κώστας Πάτουχας, υπερθεμάτισε για την μεγάλη αξία της ολοκληρωμένης διαχείρισης, σημειώνοντας ότι “η προσφορά σε επίπεδο τεχνογνωσίας με τις εκπαιδεύσεις που διενεργήθηκαν βοήθησαν πραγματικά στην εξέλιξη των Συνεταιρισμών της περιοχής που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα”. Ο Πρόεδρος του ΑΣ Αγίου Δημητρίου Ζάρακα, Γιάννης Πράγαλος, εστίασε στην βελτίωση της ποιότητας του ελαιολάδου και στην αναβάθμισή του σε εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο.  Ο Πρόεδρος του ΑΣ του ΑΣ Μολάων - Πακίων, Κώστας Μπελεγρής, εστίασε στην αξία της πιστοποίησης των παραγωγών και της ανάπτυξης της ιχνηλασιμότητας στο εργοστάσιο του Συνεταιρισμού. Ο Πρόεδρος του ΑΣ Συκέας, Κώστας Ασκούνης, σημείωσε με έμφαση την αναγκαιότητα συνέχισης του προγράμματος και τη νέα τριετία για να πολλαπλασιαστούν τα οφέλη που έχουν εξασφαλιστεί έως σήμερα.

Ο Πρόεδρος της ΚΑΣΕΛΛ, Νίκος Γραμματικάκης κλείνοντας επεσήμανε την αξία του Προγράμματος ΟΕΦ και σημείωσε την απόφαση όλων τους να συνεχίσουν και την επόμενη τριετία. “Η βελτίωση της ποιότητας του λαδιού είναι ο υπέρτατος στόχος όλων μας και θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να προχωράμε σε αυτό το επίπεδο”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Δείτε το video από την εσπερίδα της ΚΑΣΕΛΛ στον Ασωπό

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti