Στηρίζει τον αγώνα των συμβασιούχων καθαριότητας το ΔΣ Σπάρτης

Μέχρι και αύριο Πέμπτη χωρίς αποκομιδή απορριμμάτων η Σπάρτη

Τετάρτη, 21 Ιούνιος 2017 16:43 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στηρίζει τον αγώνα των συμβασιούχων καθαριότητας το ΔΣ Σπάρτης

Κατά τη συνεδρίαση του πρόσφατου ΔΣ Σπάρτης (19/6), ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Σπύρος Μοιράγιας, έθεσε προς το σώμα το ψήφισμα της συνέλευσης των εργαζομένων Καθαριότητας του Δήμου Σπάρτης. Αντιπροσωπεία των εργαζομένων παρέστη στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ενώ  προχώρησε και σε συμβολική κατάληψη του δημαρχιακού μεγάρου.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Σπάρτης προχωρούν σε απεργιακές κινητοποιήσεις από την Τρίτη 20/6 έως και την Πέμπτη 22/6. Γι’ αυτό το λόγο, ο Δ. Σπάρτης απευθύνει έκκληση στους κατοίκους του Δήμου να μην βγάζουν κάδους και απορρίμματα κατά το παραπάνω διάστημα.

Το ψήφισμα της ΓΣ των εργαζομένων
Μεταξύ άλλων, στο ψήφισμα των εργαζομένων στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δ. Σπάρτης, αναφέρονται τα εξής:

«Τα ψέματα και η υποκρισία όμως κάποια στιγμή τελειώνουν και ήρθε η ώρα  της ανάληψης  των ευθυνών  και την εκπλήρωση των δεσμεύσεων.

Κανείς δεν μπορεί να παίζει με το μέλλον μας και στηρίζουμε πλέον την καθημερινή  λειτουργία των υπηρεσιών καθαριότητας του Δήμου. Υπηρεσίες που χωρίς εμάς θα οδηγηθούν στην ιδιωτικοποίηση και στα εργολαβικά συμφέροντα.

Τα αδιέξοδα  όμως της κυβέρνησης δεν θα φορτωθούμε  για ακόμη μια φορά  στην πλάτη μας, είμαστε εδώ και διεκδικούμε δυναμικά

Την παραμονή μας στην δουλειά,

Την μετατροπή  της εργασιακής μας σχέσης σε Αορίστου Χρόνου, που πλέον αποτελεί  την μόνη πολιτική διέξοδο

Το βάρος της οποίας θα πρέπει η κυβέρνηση  να αναλάβει.
Είμαστε εργαζόμενοι  που στο σύνολό μας αποδεδειγμένα  καλύπτουμε πάγιες  και διαρκείς ανάγκες  και εργαζόμαστε στο Δήμο μας  για αρκετό  χρονικό διάστημα .

Παράλληλα απαιτούμε και διεκδικούμε:
- Κατάργηση  όλων των ελαστικών  σχέσεων εργασίας και προσλήψεις  μόνιμου προσωπικού  που θα καλύπτουν όλες τις ανάγκες  των υπηρεσιών των Δήμων.
- Κατάργηση του άρθρου 61 του Ν.3979/2011 που δίνει το δικαίωμα  στις Δημοτικές Αρχές  να εκχωρούν την αρμοδιότητα  της υπηρεσίας καθαριότητας  στους εργολάβους.
- Καμία περικοπή ή μείωση του επιδόματος επικίνδυνης  και Ανθυγιεινής Εργασίας, που σύμφωνα με την «συμφωνία» και το 4ο μνημόνιο  αμφισβητείται.
- Ίση αμοιβή για την ίδια εργασία. Όλοι εργαζόμενοι–συμβασιούχοι στους Ο.Τ.Α., ανεξαρτήτου σχέσης εργασίας και φορέα απασχόλησης  να αμείβονται  σύμφωνα με το Μισθολόγιο».

Πρόγραμμα κινητοποιήσεων
Οι εργαζόμενοι στο Δήμο Σπάρτης, μετά την απόφαση  του ελεγκτικού συνεδρίου  που κρίνει  αντισυνταγματικές τις ανανεώσεις  των συμβάσεων  περίπου 10.000 εργαζομένων που απασχολούνται  στους Δήμους, ανακοίνωσαν:
- Συμμετοχή  στις κινητοποιήσεις της ΠΟΕ –ΟΤΑ με
- Τριήμερο  αποκλεισμό  όλων των γκαράζ  καθαριότητας  του Δήμου,  και συμμετοχή  στην  24ωρη  πανελλαδική απεργία  στους Δήμους για την Πέμπτη 22 Ιουνίου.
- Την ίδια μέρα έχει προγραμματίσει συλλαλητήριο Σπάρτη, ενώ η ΓΣ των εργαζομένων θα συνεδριάσει εκ νέου ώστε να αποφασίσει το μέλλον των κινητοποιήσεων.

Το ψήφισμα του Δ. Σπάρτης
Με βάση τα παραπάνω, ο πρόεδρος του ΔΣ Σπάρτης Σπ. Μοιράγιας κάλεσε το Σώμα να αποφασίσει σχετικά. Έτσι, το ΔΣ αφού έλαβε υπόψη του:
- Το ψήφισμα  της συνέλευσης των εργαζομένων  της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Δήμου Σπάρτης
- την ισχύουσα Νομοθεσία,
-  τη διαλογική συζήτηση, (ως τα ηχογραφημένα και απομαγνητοφωνημένα πρακτικά),
αποφάσισε ομόφωνα να αποδεχθεί το ψήφισμα των εργαζόμενων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Δήμου Σπάρτης και με τη σειρά του εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Σπάρτης δηλώνει την αντίθεσή του στην απόλυση των εργαζομένων  στους Δήμους που υπηρετούν  σε νευραλγικούς τομείς με 8 μήνες συμβάσεις, οι οποίες έχουν ανανεωθεί. Η πρόσφατη απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου για ακύρωση της ανανέωσης των συμβάσεών τους, ουσιαστικά, τους απολύει.

Πρόκειται για προσλήψεις που έγιναν με τις διαδικασίες που ορίζει ο ΑΣΕΠ για να καλύψουν κενά σε υπηρεσίες που αφορούν την Υγεία και την ποιότητα ζωής, όπως η καθαριότητα, τα κοιμητήρια, ο ηλεκτροφωτισμός.

Ζητούμε από την κυβέρνηση να προχωρήσει τώρα σε άμεση νομοθετική ρύθμιση, ώστε να διασφαλιστεί το σύνολο των εργασιακών δικαιωμάτων των παρατασιούχων και να παραμείνουν ως μόνιμο προσωπικό στους δήμους».

Κήρυξε απεργία
για σήμερα το ΕΚ Λακωνίας
Το ΔΣ του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λακωνίας, κατά την πρόσφατη συνεδρίασή του στις 20 Ιουνίου, αποφάσισε την κήρυξη  24ωρης πανλακωνικής απεργίας για σήμερα Πέμπτη 22 Ιουνίου, «ως ένδειξη συμπαράστασης στις απολύσεις των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση του Νομού Λακωνίας».

Στο πλευρό των εργαζομένων
και η Ομάδα Γυναικών Σπάρτης
Στον αγώνα των εργαζομένων του Δ. Σπάρτης συστρατεύεται και η Ομάδα Γυναικών Σπάρτης, η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

«Οι γυναίκες της Ομάδας Γυναικών Σπάρτης στηρίζουμε έμπρακτα το δίκαιο αγώνα των συμβασιούχων στο Δήμο Σπάρτης. Στηρίζουμε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους Δήμους και την απεργία της Πέμπτης 22 Ιούνη, με αφορμή την έκδοση απόφασης – κόλαφο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, την Παρασκευή 16/6. Η συγκεκριμένη απόφαση επικαλείται το αντεργατικό οπλοστάσιο που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις για να κρίνει αντισυνταγματική ακόμα και την παράταση των συμβάσεων.   

Οι εργαζόμενες και άνεργες γυναίκες γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τι σημαίνει εργασιακές σχέσεις λάστιχο, τι σημαίνει ανασφάλεια, απληρωσιά, ανεργία, η αγωνία για την επιβίωση της οικογένειας.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ! Καμία απόλυση!

Καλούμε ιδιαίτερα τις εργαζόμενες στους Δήμους να δώσουν το δικό τους αγωνιστικό στίγμα. Με την αγωνιστική συμμετοχή τους να καταδικάσουν την πολιτική που μονιμοποιεί την εργασιακή ζούγκλα, την ανακύκλωση της ανεργίας, τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας χωρίς μέτρα προστασίας του γυναικείου οργανισμού.

Είναι η ίδια πολιτική που κρίνει αντισυνταγματικό το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά και στέλνει στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους και εργαζόμενες, ιδιωτικοποιώντας την καθαριότητα, τον ηλεκτροφωτισμό, το πράσινο κλπ.

Έχει την σφραγίδα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, των κομμάτων –συγκατοίκων της στο 3ο μνημόνιο. Έχει τη στήριξη της πλειοψηφίας των Διοικήσεων των Δήμων.

Εκφράζουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας στο δίκαιο αγώνα σας.

Με μια ανάσα, μια φωνή παλεύουμε για:

Μόνιμη και σταθερή Δουλειά για όλους –Δουλειά με δικαιώματα!»


Δείτε σχετικό θέμα εδώ


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάντε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti