Στο top-10 των τουριστικών προορισμών η Πελοπόννησος

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Süddeutsche Zeitung - Να η ευκαιρία για τη Λακωνία

Τετάρτη, 11 Μάιος 2016 14:08 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στο top-10 των τουριστικών προορισμών η Πελοπόννησος

Στη λίστα με τους ιδανικότερους τουριστικούς προορισμούς για το 2016, κατατάσσει την Πελοπόννησο, η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.

Ειδικότερα η πλήρης λίστα με τους ιδανικότερους προορισμούς για το 2016 περιλαμβάνει τις εξής περιοχές:
1. Μαρόκο, 2. Σρι Λάνκα, 3. Γερμανία, 4. Πελοπόννησος, 5. Ουάσινγκτον D.C., 6. Mαλδίβες, 7. Bελιγράδι, 8. Μποτσουάνα, 9. Rhône, 10. Ομάν, 11. Iράν.

Μάλιστα το σχετικό δημοσίευμα αναφέρει ότι: «Η Μεσσηνία βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της Πελοποννήσου και περιλαμβάνει πολλά καταπράσινα τοπία. Στην συνέχεια γίνεται αναφορά για το ψαροχώρι της Κορώνης αλλά και για τους καταρράκτες του Πολυλιμνίου».

Μία ακόμη ευκαιρία που οφείλει να εκμεταλλευτεί η Σπάρτη και η υπόλοιπη Λακωνία με έγκαιρη οργάνωση των τουριστικών της υπηρεσιών και παροχών προς τους επισκέπτες. Η αύξηση των αφίξεων κρουαζιερόπλοιων σε Γύθειο και Μονεμβασιά, σε συνδυασμό με την πρόβλεψη για αυξημένες τουριστικές ροές στην Ελλάδα για το φετινό καλοκαίρι, πρέπει να κινητοποιήσει την ΠΕ Λακωνίας και τους δήμους του νομού, ώστε η Λακωνία να παρουσιάσει το καλύτερο δυνατό της πρόσωπο σε όλα τα επίπεδα.

Ο αυτοκινητόδρομος Λεύκτρο-Σπάρτης επίσης -παρά τις αδυναμίες που παρουσιάζει- αποτελεί ένα ισχυρό «συν» συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια, όταν οι επισκέπτες οδηγούνταν στην Σπάρτη και στη Λακωνία, μέσα από… κάποια έξοδο του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου-Τρίπολης.

Η διαφήμιση γίνεται αφειδώς, αρκεί το λακωνικό τουριστικό προϊόν να κερδίσει το «στοίχημα» και να φανεί αντάξιο της προβολής που τυγχάνει.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti