Στ. Αραχωβίτης: «Καταλαβαίνω ότι η υπομονή έχει φτάσει στα όρια της»

Επιβεβαίωσε το ραντεβού Τσίπρα – αγροτών την προσεχή Δευτέρα

Παρασκευή, 19 Φεβρουάριος 2016 19:22 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στ. Αραχωβίτης: «Καταλαβαίνω ότι η υπομονή έχει φτάσει στα όρια της»

Συνέντευξη στην ΕΡΤ Χανίων και τη δημοσιογράφο Κατερίνα Πολύζου παραχώρησε ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής του αγροτικού τομέα της Κ.Ο. του κόμματος, Σταύρος Αραχωβίτης, όπου μεταξύ άλλων υπογράμμισε:

«Ενόψει του ραντεβού της Δευτέρας, ο πρωθυπουργός και οι συναρμόδιοι υπουργοί επεξεργάζονται τα αιτήματα των αγροτών, τα οποία επιδέχονται βελτιωτικών κινήσεων και μπορούν να απαντηθούν στο μεγαλύτερο μέρος τους. Από εκεί και πέρα, χρειάζονται χρόνος και εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση ότι όσα λέγαμε προεκλογικά, θα γίνουν σιγά-σιγά και σταδιακά.

Καταλαβαίνω ότι η υπομονή του κόσμου έχει φτάσει στα όρια της, καταλαβαίνω ότι πρέπει να γίνουν οι τομές στη γεωργία τώρα. Αλλά πρέπει επίσης να κατανοήσουμε ότι βρισκόμαστε και μέσα σε ένα συγκεκριμένο οικονομικό περιβάλλον, που δεν επιτρέπει να γίνουν τα πάντα μέσα σε δύο ή έξι μήνες όπως θα θέλαμε όλοι, αλλά σε μεγαλύτερο βάθος χρόνου. Το σίγουρο είναι ότι θα γίνουν, για τον απλό λόγο ότι η ελληνική γεωργία δεν αντέχει άλλο.

Οι πιέσεις για τη διάσωση του ασφαλιστικού, οι πολιτικές και οι πρακτικές πολλών κυβερνήσεων στο παρελθόν, αλλά και οι ασφυκτικές πιέσεις από τους θεσμούς, αποτελούν μεγάλα εμπόδια για τον ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία ωστόσο θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε. Η μεγάλη πρόκληση είναι η σύνδεση του πρωτογενή με τον δευτερογενή τομέα, τόσο μέσα από το πακέτο Γιούνκερ, όσο και μέσα από τη λειτουργία της Αναπτυξιακής Τράπεζας. Θα δημιουργήσουμε νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για τον αγροτικό τομέα, με μόχλευση πόρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α).

Δρομολογήσαμε ήδη την “κάρτα του αγρότη”, με την οποία ο αγρότης θα μπορεί να κάνει αναλήψεις και να χρηματοδοτεί τις εργασίες της εκμετάλλευσής του σε ετήσια βάση, με εγγύηση τις κοινοτικές επιδοτήσεις που δικαιούται», τόνισε ο Λάκωνας βουλευτής.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti