Σεμινάρια για ασφαλιστές στη Σπάρτη με την υπογραφή της «Δικλίς»

Επικαιροποίηση γνώσεων επιβάλλει η ΤτΕ

Τετάρτη, 02 Δεκέμβριος 2015 19:40 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Σεμινάρια για ασφαλιστές στη Σπάρτη με την υπογραφή της «Δικλίς»

Σε νέα εποχή εισέρχεται η δραστηριότητα των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών. Μια νέα οδηγία της Τράπεζας της Ελλάδος επιβάλλει την επικαιροποίηση των γνώσεών τους ανά πενταετία προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να ανανεώνουν την άδεια εξάσκησης του επαγγέλματός τους.

Συγκεκριμένα, η οδηγία ορίζει ότι ένας ασφαλιστικός διαμεσολαβητής (ασφαλιστής) για να διατηρεί την άδεια εξάσκησης επαγγέλματος, θα πρέπει κάθε 5 έτη (ώρες ανά έτος) να συμμετέχει σε σεμινάρια & εξετάσεις που διοργανώνουν αδειοδοτημένα από την ΤτΕ εκαπιδευτικά κέντρα. Αφού ο κάθε ασφαλιστικός διαμεσολαβητής περάσει επιτυχώς τις εξετάσεις, επαναπιστοποιείται για τις γνώσεις του για 5 έτη.

Τα πρώτα σεμινάρια έγιναν ήδη σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη. Πάραυτα η «Δικλίς», κατάφερε να πείσει τον εκπαιδευτικό φορέα ώστε να πραγματοποιηθεί η διεξαγωγή των σεμιναρίων στη Σπάρτη ώστε οι ασφαλιστές να μη χρειαστεί να ταξιδέψουν στην Αθήνα.

Ο αδειοδοτημένος από την ΤτΕ εκπαιδευτικός φορέας που θα πραγματοποιήσει τα σεμινάρια είναι το Εκπαιδευτικό Κέντρο του Ομίλου ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ. Τα σεμινάρια θα διεξαχθούν στη Σπάρτη στο συνεδριακό χώρο του “Melies View Resort”, το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου και ώρες 10.00-17.00.

Σε αυτή την επαναπιστοποίηση θα λάβουν μέρος περίπου 40 ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές. Σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι πρόκειται για ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές που θα έρθουν από Λακωνία, Μεσσηνία, Αρκαδία & Αττική.

Η νέα αυτή διαδικασία αλλάζει άρδην το επάγγελμα του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή ο οποίος επιβάλλεται να επαναπιστοποιεί τις γνώσεις του ανά 5ετία προκειμένου να εξακολουθεί να εξασκεί το επάγγελμά του. Από την πλευρά τους, οι καταναλωτές οφείλουν να ζητούν τη βεβαίωση επαναπιστοποίησης πλέον από τους ασφαλιστές τους.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα