Έρχονται προσλήψεις 1.549 γυμναστών σε ΟΤΑ

Σκοπός η στελέχωση για τα Προγράμματα Άθλησης για Όλους

Τετάρτη, 22 Ιούλιος 2015 18:01 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Έρχονται προσλήψεις 1.549 γυμναστών σε ΟΤΑ

Υπεγράφη από τον υφυπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σταύρο Κοντονή, η απόφαση για την έγκριση πρόσληψης πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής, με σκοπό τη στελέχωση των ΟΤΑ και των Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ. αυτών, που υλοποιούν Προγράμματα Άθλησης για Όλους έτους 2015-16.

Είναι η πρώτη φορά, τα τελευταία χρόνια, που εγκρίνονται έγκαιρα τα αιτήματα των Δήμων για πρόσληψη γυμναστών, ούτως ώστε αυτοί να μπορέσουν να τα υλοποιήσουν για όλη την προβλεπόμενη διάρκεια.

Για τη χρονιά 2015-16 υπάρχει αύξηση κατά 30% της συμμετοχής των ΟΤΑ της χώρας και θα προσληφθούν 1.549 γυμναστές, αριθμός επίσης αυξημένος κατά 22%.

Επίσης, επανασυστάθηκε στο πλαίσιο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού ειδική ομάδα παρακολούθησης των Προγραμμάτων «Άθληση Για Όλους», ώστε να καταγραφούν οι οικονομικές υποχρεώσεις προς τους ΟΤΑ που εκκρεμούν τα τελευταία έτη.

Τέλος, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς τη συνεργασία της με το Υπουργείο Παιδείας για την προετοιμασία πιλοτικού προγράμματος κολύμβησης για παιδιά των Δημοτικών σχολείων, το οποίο θα ανακοινωθεί σύντομα. 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti