Το Μάιο παραδίδεται ο αγωγός ύδρευσης Σπάρτης

Διευκρινίσεις έδωσε ο διευθυντής της ΔΕΥΑΣ

Πέμπτη, 05 Φεβρουάριος 2015 17:13 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Το Μάιο παραδίδεται  ο αγωγός ύδρευσης Σπάρτης

Μέχρι τα τέλη Μαΐου ενδέχεται να έχει ολοκληρωθεί το έργο εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης Σπάρτης, που υλοποιεί η ΔΕΥΑΣ, σύμφωνα με το διευθυντή της υπηρεσίας, κ. Ηλία Τρακάκη.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του “Fly fm” ενημέρωσε ότι «τα έργα προχωρούν κανονικά. Ελπίζουμε ότι θα τελειώσουν εντός του χρονοδιαγράμματος. Το έργο ύδρευσης μας έχει ταλαιπωρήσει όλους, αλλά θεωρώ ότι είναι ένα έργο που έπρεπε να γίνει». Για το πρόβλημα με τις λακκούβες σε αρκετά σημεία οδών, που προκαλούνται από τις συνεχείς βροχοπτώσεις και προκαλούν αντιδράσεις,  υποστήριξε: «Γνωρίζαμε ότι θα συμβεί και προσπαθούμε να δώσουμε λύση. Δεν υπάρχει αυτήν την εποχή πίσσα για να κλειστούν οι τρύπες. Είναι ένα θέμα αρκετά σοβαρό, αλλά έχουμε επιστήσει την προσοχή στους εργολάβους να κλείνουν τα χαντάκια και τις γούβες».

Όπως σημείωσε ο ίδιος, φθορές στο οδόστρωμα έχουν παρατηρηθεί και σε άλλα σημεία της πόλης που, ωστόσο, δεν σχετίζονται με τις εργασίες της ΔΕΥΑΣ. Του θέματος έχει επιληφθεί ο δήμαρχος Σπάρτης, κ. Βαγγέλης Βαλιώτης, ο οποίος σε συνεργασία με τους αρμόδιους αντιδημάρχους αναμένεται να προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες αποκατάστασης. Ανάλογες εργασίες για την επισκευή του οδοστρώματος γίνονται παράλληλα και στα σημεία όπου παρεμβαίνει ο εργολάβος της ΔΕΥΑΣ.

Αναφορικά με τις πολλαπλές διανοίξεις τάφρων, ο κ. Τρακάκης τις απέδωσε στην παλαιότητα του δικτύου ύδρευσης της πόλης και τις συνδέσεις αγωγών που προσομοιάζουν με «χταπόδι».

Τέλος, ο κ. Τρακάκης εξήγησε ότι μία πλήρη αποκατάσταση του ασφαλτοτάπητα θα εξεταστεί σε βάθος χρόνου δύο-τριών ετών, όταν και θα έχουν στερεοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό τα σημερινά υλικά επίστρωσης. 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα