Κοινωνικός τουρισμός ΟΑΕΔ: Από 14 Ιουλίου η υποβολή αιτήσεων

Την επόμενη Δευτέρα 14 Ιουλίου αναμένεται να αρχίσει η υποβολή αιτήσεων για όσους θέλουν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα για τον...
Πέμπτη, 10 Ιούλιος 2014 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Κοινωνικός τουρισμός ΟΑΕΔ: Από 14 Ιουλίου η υποβολή αιτήσεων
Την επόμενη Δευτέρα 14 Ιουλίου αναμένεται να αρχίσει η υποβολή αιτήσεων για όσους θέλουν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα για τον κοινωνικό τουρισμό του ΟΑΕΔ. Σύμφωνα με απόφαση του Οργανισμού, τα εισιτήρια κοινωνικού τουρισμού για φέτος θα δοθούν σε 120.000 δικαιούχους, ενώ το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από την 1η Αυγούστου έως και τις 30 Μαΐου 2015.
Αντικείμενο του προγράμματος του ΟΑΕΔ είναι η επιδότηση των δικαιούχων - ωφελουμένων για την πραγματοποίηση διακοπών με εισιτήρια κοινωνικού τουρισμού. Η διάρκεια διαμονής σε ξενοδοχεία ορίζεται από μία έως πέντε διανυκτερεύσεις εντός του παραπάνω χρονικού διαστήματος.
Ως δικαιούχοι του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2014-2015 ορίζονται οι:
-Εργαζόμενοι με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου που έχουν κατά το προηγούμενο της έναρξης του προγράμματος ημερολογιακό έτος 50 ημέρες στην ασφάλιση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
-Άνεργοι που κατά το προηγούμενο της έναρξης του προγράμματος ημερολογιακό έτος έχουν λάβει τακτική επιδότηση ανεργίας με βάση τις κοινές περί ανεργίας διατάξεις του ΟΑΕΔ διάρκειας τουλάχιστον 2 μηνών (50 ημερήσια επιδόματα) και
-Άνεργοι εγγεγραμμένοι στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ.
Η «Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού» έχει τη μορφή ενός ηλεκτρονικού μοναδικού κωδικού αριθμού, ο οποίος δημιουργείται αυτόματα από το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του Οργανισμού. Η επιδότηση δίνει τη δυνατότητα στους δικαιούχους να επιλέγουν οι ίδιοι τους παρόχους τουριστικών καταλυμάτων σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Αξίζει να σημειωθεί, πως οι αιτήσεις συμμετοχής των υποψηφίων δικαιούχων υποβάλλονται προς τον ΟΑΕΔ αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti