Εκκληση Τζανετέα σε ΟΠΕΚΕΠΕ να διασφαλιστεί το εισόδημα των κτηνοτρόφων

Επιστολή προς τον Λάκωνα πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ Γρηγόρη Αποστολάκο απέστειλε η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Ντία Τζανετέα, προκειμένου να μην χαθεί η...
Πέμπτη, 10 Ιούλιος 2014 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκκληση Τζανετέα σε ΟΠΕΚΕΠΕ να διασφαλιστεί το εισόδημα των κτηνοτρόφων
Επιστολή προς τον Λάκωνα πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ Γρηγόρη Αποστολάκο απέστειλε η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Ντία Τζανετέα, προκειμένου να μην χαθεί η εξισωτική αποζημίωση που δίνεται στους κτηνοτρόφους, λόγω της απαγόρευσης μετακίνησης των κοπαδιών τους σε θερινά βοσκοτόπια. Η απαγόρευση μετακίνησης έχει επιβληθεί μετά τα κρούσματα καταρροϊκού πυρετού που παρουσιάσθηκαν στην περιοχή της Λακωνίας.
Ειδικότερα, στην επιστολή της αναφέρει:
“Αξιότιμε κ. πρόεδρε  του ΟΠΕΚΕΠΕ,
Με την παρούσα επιστολή, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για ένα σημαντικό ζήτημα που απασχολεί τους κτηνοτρόφους της Λακωνίας λόγω των κρουσμάτων καταρροϊκού πυρετού στο ζωικό κεφάλαιο της περιοχής μας.
Οι  Λάκωνες κτηνοτρόφοι, υποχρεούται βάση της κείμενης νομοθεσίας κάθε χρόνο να μετακινούν τα ζώα τους προς τα θερινά βοσκοτόπια, λαμβάνοντας για το λόγο αυτό εξισωτική αποζημίωση.  
Όπως γνωρίζεται, λόγω του καταρροϊκού πυρετού έχει υποχρεωτικά απαγορευθεί η μετακίνηση των κοπαδιών που έχει παρουσιασθεί κρούσμα και υπάρχει βάσιμη εκτίμηση ότι ενδέχεται να υπάρξει πρόβλημα πληρωμής της εξισωτικής αποζημίωσης για το έτος 2014.
Επειδή η Λακωνία αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες κτηνοτροφικές περιοχές της χώρας μας, διαθέτοντας πάνω από 280.000 αιγοπρόβατα και 10.000 βοοειδή, παρακαλούμε να λάβετε όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον αποκλεισμό ενός τέτοιου ενδεχομένου προκειμένου να διασφαλιστεί το εισόδημα των κτηνοτρόφων μας και να μας ενημερώσετε για τυχόν ενέργειες σας επί του θέματος.  
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την ανταπόκρισή σας στο αίτημά μας”.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti